Oamenii și personalitățile lor tehnologice

Cu smartphone-uri, tablete și social media mai populare ca niciodată, oamenii încep să devină definiți prin cât sunt de conectați sau prezenți online. Compania de cercetare online Broadcom a definit 7 personalități tehnologice diferite, care au două componente majore: conectivitatea, care se referă la nivelul de utilizare al device-urilor sau a social media și comportamentul, care se referă la modul în care sunt folosite aceste device-uri sau platforme sociale pentru a se conecta cu ceilalți. Iată care sunt cele 7 personalități tehnologice. Voi în care vă regăsiți?

Tot timpul ”on”. Aceasta definește oamenii cei mai conectați. Ei folosesc tehnologia în principal pentru a crea conținut nou și pentru a se conecta cu alții. Aceștia sunt, în principal, acei ”early adopters” ai tehnologiei, dar și cei care sunt factori de opinie. În plus, față de alte segmente, ei folosesc tehnologia pentru a-și crea relații noi, nu neapărat pentru a se conecta cu cei pe care îi știu deja.

Emotivii. Această tipologie include persoanele care sunt foarte conectate și care folosesc tehnologia în principal pentru a conversa cu alții, pentru a menține relația cu familia și prietenii, dar fac asta uneori mai mult decât o fac face-to-face. Majoritatea oamenilor din această categorie au smartphone-uri, dar sunt și mulți care au tablete sau televizoare conectate la internet.

Social skimmers. Aceștia nu sunt foarte răspândiți și sunt acei oameni care sunt extrem de conectați, având foarte multe device-uri, fiind prezenți pe mai multe rețele de socializare sau site-uri de networking și utilizează frecvent tehnologia pentru a se conecta cu prietenii și familia. Deși sunt foarte conectați, aceștia folosesc tehnologia în principal pentru a primi informație, decât pentru a comunica cu alții.

Broadcasters. Aceștia nu sunt atât de conectați, ei utilizează într-un mod selectiv tehnologia, pentru a crea conținut sau pentru a le spune altora ce mai fac. Oamenii care se încadrează în tipologia broadcaster-ilor nu prea sunt prezenți pe social media și folosesc telefonul în special pentru apeluri, nu pentru Internet.

Toe-dippers. Adică prudenții, precauții – ei sunt cei care nu sunt foarte conectați și care utilizează tehnologia în special pentru a vorbi cu ceilalți. Aceștia au în principal doar un desktop sau un laptop, mai puțin smartphone-uri. În plus, sunt acei oameni care spun că preferă să vorbească față în față cu o persoană, decât să comunice online.

Spectatorii. Aceștia sunt cel mai puțin conectați. Ei dețin în principal desktop-uri, mai puțin laptopuri și extrem de puțin smartphone-uri. Ei folosesc tehnologia pentru a se conecta cu familia și prietenii, dar fac asta de cel mult trei ori pe zi, adică de 5 ori mai puțin decât media. Atunci când chiar folosesc tehnologia, o folosesc pentru a primi informații și se poate spune despre ei că sunt grupul care folosesc cel mai mult tehnologia pentru a fi la curent cu știrile și evenimentele care îi interesează.

Nepăsătorii. Acest grup este reprezentat de populația atehnologică, adică persoanele care nu folosesc telefoanele, mesajele sau social media pentru a se conecta cu alții. Sunt acei oameni care nu știu să folosească tehnologia și care spun că tehnologia îi face să se simtă mai izolați, iar atunci când se conectează prin intermediul tehnologiei, o fac doar din necesitate.

Cei de la Broadcom mai spun că per total, vârsta și sexul sunt principalele motoare ale conectivității, iar cei mai mulți dintre cei conectați sunt femei și au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. De cealaltă parte se află cei numiți baby boomer (cei născuți între 1946 și 1964) și cei trecuți de 65 de ani.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0