Americanii vor concediu de la Social Media

[dropcap]A[/dropcap]mericanii, cei mai mari consumatori de social media, au început să resimtă supraîncărcarea platformelor de social media precum Facebook sau Twitter. Așa că vor vacanță de la tot ce înseamnă social media. Cel puțin așa susțin cele mai noi cercetări.

Un studiu făcut de organizația online MyLife.com arată că utilizatorii online se simt copleșiți de creșterea numărului de rețele sociale și de numărul de utilizatori ai acestora, iar mai mult de 50% dintre cei intervievați au declarat că ori și-au luat, ori că se gândesc să își ia o ”vacanță” de la social media. Update-urile irelevante și lipsa timpului sunt cele mai întâlnite motive pentru care americanii vor să ia o pauză de la #Facebook, #Twitter, #Pinterest sau alte rețele de socializare. Per total, mai mult de 40% dintre utilizatorii adulți de Internet au mai multe profiluri de social media și mai bine de 50%  au spus că petrec mai mult timp pe aceaste rețele față de acum doi ani.

În plus, un adult are în medie 3,1 adrese de email, rată care a crescut de la 2,6, cât era în urmă cu un an, iar 35% dintre cei intervievați pierd 31 de minute mai mult zilnic cu vizitarea rețelelor de socializare și citirea și răspunderea la email-urile personale. ”Este general acceptat că oamenii alocă mai mult timp vieții lor online”, a spus Jeff Tinsley, CEO la MyLife. ”Identitățile lor online sunt identitățile lor adevărate, iar ei petrec din ce în ce mai mult timp pentru a gestiona toate conexiunile lor și comunicare avute prin multiple servicii online, ajungând astfel să se simtă copleșiți”, a mai spus acesta.

Dar în ciuda dorinței lor de a avea o ”social media vacation”, majoritatea utilizatorilor se tem de ce s-ar putea întâmpla dacă ei vor face acest pas pentru un timp. Aproape 60% dintre cei 2000 de participanți la studiu au spus că se simt anxioși când se gândesc că pot pierde evenimente sau știri importante dacă nu vor mai monitoriza rețelele de social media în care ei sunt prezenți, iar mai bine de 50% dintre respondenți au spus că le este frică să renunțe definitiv la conturile lor.

Este ciudat totuși că americanii nu au găsit un cuvânt mai ”americănesc” la acest trend – de a-ți lua vacanță de la social media-, așa cum s-a întâmplat cu staycation, cuvântul inventat de aceștia pentru a exprima un trend apărut în criză, când mulți americani nu își mai permiteau să plece în concediu și care este construit din sintgma ”stay at home in vacation”. Urmând însă logica creării staycation, poate că ”social media vacation” ar trebui să se numească SMacation!

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0