Trend în Social Media în 2014: Mesajele mai scurte au impact mai mare

[dropcap]C[/dropcap]el mai nou cuvânt în conținutul de marketing este: scurt. În număr din ce în ce mai mare, brandurile se promovează pe tot felul de aplicații în care conținutul are o limită de caractere sau de secunde, aplicații precum Vine, Twitter, Instagram, Instagram Video și una dintre cele mai noi platforme Snapchat, pe care le folosesc pentru a se conecta cu clienții și potențialii lor clienți într-un mod mai personal și distractiv. Dar nu e vorba numai de distracție: consumatorii care se conectează cu brandurile pe social media demonstrează un atașament emoțional mai profund față de acele branduri și cheltuie cu 20% pană la 40% mai mult decât alți clienți, potrivit unui studiu făcut de Bain & Company.

Un exemplu de urmat este Taco Bell, care a dat lovitura pe Twitter, creând o prezență trendy și distractivă, prin care îi transformă pe consumatori în evangheliști. Bazându-se în parte pe interacțiunile foarte umane și vesele, gigantul fast food a generat suficientă așteptare pentru a face Doritos Locos Tacos cel mai des succes produs nou lansat. (Taco Bell a declarat ulterior că a vândut 100 de milioane de astfel de produse în primele 10 săptămâni, iar compania mamă, Yum Brands, a înregistrat o creștere de 15 procente a profitului în trimestrul în care a avut loc lansarea.)

Dar cum poate o companie, o entitate corporate să își creeze o personalitate atractivă în doar câteva cuvinte? Prin conversații care au o voce umană și prin promptitudine, prin răspunsuri imediate – un strat de entuziasm care întrece orice e-mail plictisitor sau orice alt mediu în care conținutul nu are limită. După ce Men’s Humor a scris următorul tweet, ”În această dimineață am născut un copil culinar și cred că @tacobell este tatăl”, restaurantul a răspuns printr-un tweet caracteristic, cerând un test ADN. Recent, Taco Bell și-a extins strategia sa de conținut bazat pe mesaje scurte, dar inteligente și a fost unul dintre primele branduri care au îmbrățișat Snapchat (în care fotografiile dispar după 10 secunde), trimițând celor care îi urmăreau o fotografie cu un preview prin care anunțau reintroducerea unui produs, mai exact Beefy Crunch Burrito. Lowe’s, Dunkin’ Donuts și Target sunt alte branduri mari care au îmbrățișat acest trend cu succes.

Dar această oportunitate este la fel de bună și pentru business-urile mici. În timpul Săptămânii de modă de la New York, din luna septembrie, designerul Rebecca Minkoff a oferit un preview al noii sale colecții prin intermediul Snapchat, dându-le fanilor posibilitatea să vadă, timp de 10 secunde, fiecare nouă creație a sa. O cafenea din Virginia, Cafe Moka, folosește o aplicație de distribuire de video-uri scurte pentru a arăta cum ai lor barista creează desene în cafea. Chiar și un retailer de produse extrem de impersonale, cum ar fi bucșe, bolțuri sau nituri reușește să își atragă followers prin tweet-uri de genul: ”Nimic nu poate spune ”Te iubesc” mai bine decât un burghiu… zic și eu”. (Acest tweet a fost trimis de compania FMW Fasteners de Ziua Tatălui).

David Armano, directorul agenției de social media Edelman Digital numește conținutul mini, precum video-urile de 6 secunde de pe Vine, ”a doua venire a YouTube”. El povestește cum un candidat pentru un job în agenția sa l-a impresionat cu un video Vine: ”Mi-a spus o poveste despre cum vrea să mă întâlnească, în numai 6 secunde, ceea ce este foarte greu de realizat.” Acest gen de platforme se potrivesc generațiilor tinere de acum și celor care vor urma, care sunt extrem de active și care nu au răbdare să acorde prea mult timp unui lucru, iar cel mai bun mod de a ajunge la ei este ”în momentele dintre”, când ei sar de la un conținut la altul pe device-urile lor.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0