fbpx
Connect with us

Google

Dumitru Marian – Google lansează Destinations, ghiduri de vacanță direct în paginile de căutare

Avatar

Published

on

Destinations, cel mai recent serviciu lansat de Google, se vrea a fi un ghid de vacanță cât mai complet, accesbil utilizatorilor direct în paginile de căutare.

Cei mai mulți dintre noi se documentează pe internet cu privire la viitoarele destinații de vacanță. Mai precis, căutăm pe Google. Iar Google este conștient de asta și vrea să ofere chiar el informațiile necesare, nu doar să fie un intermediar între utilizator și site-utile de profil. Iar asta este o veste foarte proastă pentru site-urile de profil.

Dacă scrieți pe Google, de exemplu, “vacation Romania”, Google vă va afișa atât informații generale despre țara noastră, cât și cele mai populare destinații.

Google încearcă să ofere într-un spațiu restrâns informații care să acopere cât mai multe curiozități ale utilizatorilor. Astfel, Google va afișa propuneri de itinerarii, cu durata posibilă a vacanței, costul biletului de avion și al cazării, cele mai importante puncte de atracție, perioadele din an cele mai bune pentru vizitat și alte informații de acest gen.

Noul Destinations răspunde la căutări care conțin cuvinte din domeniul turismului precum “vacation” sau “city break”, urmate de țara sau orașul vizat.

Google Destinations este o combinație de date culese de propriile servicii, precum Google Maps, organizate algoritmic și informații adăugate sau corectate manual.

Noua facilitate este disponibilă, cel puțin deocamdată, doar pe mobile. Este puțin ciudat, dat fiind faptul că documentarea pentru vacanță se face cu preponderență de pe calculator. Dar, cum Google se teme pentru cota sa de piață pe mobile, probabil vor urma și alte servicii care vor fi mai întâi lansate pe versiune mobilă.

Sursa: http://www.profit.ro/

Experienced online marketer, specialized in search marketing and biddable media, with a background of over 6 years in managing online marketing campaigns for small, medium and big clients in various industries (telecom, hospitality, auto, software, FMCG, ecommerce, consulting), both B2C and B2B. Worked both as an employee (SMBs and corporations, advertising agencies) as well as an entrepreneur and developed global experience in a wide range of industries. Specialties: SEO, SEM, PPC, Web Analytics, User Psychology, Social Ads, Online Advertising, Display.

Continue Reading
Advertisement Chatbot Marketing
X