Facebook face cafenele ad-hoc pentru a explica setările de confidențialitate

În încercarea lor de a dovedi lumii că nu sunt o compania de rea-credință, axată doar pe adunarea a cât mai multe date personale pe care să le folosească împotriva noastră, Facebook va deschide 5 cafenele temporare în Regatul Unit unde utilizatorii să primească asistență în ceea ce privește setările de confidențialitate, alături de o cafea gratuită.

După spusele The Evening Standard, cafenelele Facebook vor fi deschise în diferite zone ale Londrei între datele 28 august și 5 septembrie. Fiecarea cafenea va fi deschisă timp de 2 zile, oferind utilizatorilor posibilitatea să întrebe orice despre rețeaua socială, cu accent pe setările de confidențialitate (vor fi oferite băuturi doar celor care trec printr-o verificare gratuită a confidențialității).

Inițiativa vine după ce un sondaj a arătat că 27% dintre Londonezi nu știu cum să își modifice setările de confidențialitate, însă este și un efort de PR pentru a arăta că Facebook este alături de utilizatorii săi și că vrea să îi ajute. Nu e de mirare că setările platformei sunt atât de puțin înțelese, studii precedente au arătat că, chiar dacă sunt îngrijorați de ceea ce s-ar putea întâmpla cu datele lor, cei mai mulți oameni nu se obosesc să modifice ceva.

Acest lucru probabil nu se va schimba după acest exercițiu, dar arată o mică schimbare din partea Facebook. Chiar dacă nu pare mult, acțiunea cu cafenelele Facebook este o investiție de timp și resurse care ar putea să atragă mai multă atenție asupra instrumentelor sale care privesc confidențialitate.

sursa: SocialMediaToday.com

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl