Facebook va elimina chaturile din grupuri

Facebook a anunțat că va elimina chaturile din grupuri, funcționalitate introdusă în urmă cu aproximativ un an – funcție care își dorea să permită discuții între membrii grupurilor separate de postări sau comentarii.

Funcția va fi oprită începând cu 22 august, urmând ca mesajele trimise până la această dată să rămână read-only. Deși motivele nu sunt clare, Facebook a oferit explicații:

„- începând cu 16 august nu vor putea fi începute discuții noi în chaturile din grupuri

  – începând cu 22 august nu vei mai putea răspunde la mesajele primite în astfel de chaturi

Echipa noastră știe cât de mult contează pentru comunitățile de pe platformă să poată comunica în modul pe care îl permiteau chaturile din grupuri. Infrastructura curentă a aplicației nu suportă chaturile din grupuri, de aceea vom elimina funcția.

Între timp explorăm noi moduri pentru a îmbunătăți comunicarea pentru grupuri, însă nu putem oferi detalii în acest moment.”

Logica spune că această decizie este bazată pe capacitatea sistemului, deși acest chat era construit pe baza Messenger, unde activează 1.3 miliarde de oameni, așa că lucrurile nu se explică pe de-a-ntregul. Altă cauză ar putea fi spamul și capacitatea utilizatorilor de a trimite mesaje în masă membrilor grupurilor din care fac parte.

Chaturile din grupuri au fost gândite să susțină până la 250 de membri, nu neapărat prieteni, dar care fac parte din același grup. Asta înseamnă că oricine putea trimite mesaje către un număr mare de oameni, aceștia din urmă fiind notificați atât pe Facebook, cât și pe Messenger. Pentru că mesageria este ceva intim pentru majoritatea utilizatorilor de rețele sociale, este ușor de înțeles de ce aceștia nu își doresc să primească astfel de mesaje de la necunoscuți.

Acestea sunt, însă, doar speculații. Facebook nu a oferit detalii despre subiect, în afară de textul redat mai sus. În schimb, a mai transmis următoarele:

„- această schimbare nu va afecta grupurile de chat cu prietenii de pe Messenger.

  – pentru a găsi un chat anterior dintr-un grup poți căuta în Messenger după numele grupului sau numele unuia dintre membri.

  – pe 22 august va apărea ca și cum toți membri chaturilor din grupuri au părăsit discuția. Acest lucru este automat și face pregătirea pentru arhivarea discuțiilor.”

Alternativa în acest moment este de a încuraja discuțiile în comentariile postărilor sau crearea unui chat cu prieteni, în loc de unul cu toți membrii unui grup.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl