Studiu de caz făcut de un specialist Certificat Google AdWords

În 68 de campanii publicitare online derulate până în prezent, s-a înregistrat o rată de click mai mare de 0.6% în cazul femeilor şi de 0.4 % mai slabă în cazul bărbaţilor. Acesta este un aspect pe care l-am observat în decursul acestui an (2016).
Cu toate că valoarea ratei de click înregistrată în cadrul campaniilor pe care le-am gestionat până în acest moment (ianuarie – martie 2016), doar 11% dintre utilizatori au dat click. Este rata de click (CTR) un indicator media suficient?
Metodele “alternative” de optimizare şi de măsurare a eficienţei media online se dovedesc a fi mult mai potrivite pentru aprecierea rezultatelor. Metodele “alternative” (SEO onpage) de evaluare se regăsesc, pe lângă o suită largă de indicatori online “tradiţionali”.
În ceea ce priveşte profilul socio-demografic al utilizatorilor români, observăm un aspect destul de interesant: doar 52% din numărul total de click-uri din campaniile analizate în raport, a fost generat de femei şi 48% de bărbaţi.
Segmentul de vârstă care determină o pondere de click-uri mai mare decât ponderea de afişări este segmentul 16-24 de ani. În cazul acestui segment, procentul de afişări este de 22%, în timp ce ponderea de click-uri este de 26%, ceea ce înseamnă că utilizatorii tineri interacţionează mai uşor cu bannerele decât ceilalţi. O situaţie similară se întâlneşte în Bucureşti, unde segmentul de utilizatori cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani generează un procent de click-uri de 33%, având o pondere de afişări de 30%.
Am analizat nivelul de educaţie al utilizatorilor care interacţionează cu bannerele create de mine în online, unde doar 58% din click-uri sunt realizate de utilizatori cu studii medii, iar restul de 42 % fiind împărţiţi între cei cu studii superioare (34%) şi 8% cei cu educaţie primară. Aspect care pe mine, personal m-a pus pe gânduri.
Acest studiu a fost analizat pe un număr de 68 de campanii online derulate pe Google, Facebook, LinkedIn, Instagram, Skype şi Bing.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl