Utilizați informațiile din Google Analytics pentru a ajunge la clienți noi?

Fiți la locul potrivit, în momentul potrivit
Afișați anunțul exact atunci când utilizatorii caută pe Google ceea ce oferiți dvs., cum ar fi „biciclete montane” sau „genti pentru biciclete”.

Profitați de cunoștințele deținute. Utilizați datele Google Analytics pentru a afla ce cuvinte cheie folosesc utilizatorii în prezent pentru a vă găsi site-ul. Începeți prin a direcționa anunțurile în funcție de cuvintele cheie respective. Consultați permanent rezultatele Conectați conturile AdWords și Google Analytics pentru a afla în ce măsură contribuie anunțurile la traficul site-ului, în comparație cu alte canale.

Aţi investit mult pentru a atrage vizitatori pe site. Cum puteţi afla dacă programele publicitare pe care le utilizaţi dau rezultate? Treceţi în revistă toate canalele digitale (inclusiv căutarea, publicitatea grafică, reţelele sociale, afiliaţii şi e-mailurile) şi vedeţi modul în care acestea influenţează ratele de conversie şi rentabilitatea investiţiei. Mutaţi apoi analiza la un nivel superior, utilizând integrarea AdWords, o metodă care desfide orice concurenţă şi care acoperă inclusiv campaniile de anunţuri mobile şi anunţuri grafice.

Remarketing prin Google Analytics

Remarketingul este o metodă eficientă de a extinde acoperirea şi de a aduce clienţii mai aproape de etapa de achiziţie. Acum este mai simplu ca oricând să profitaţi de toate datele complexe disponibile în Google Analytics şi să le utilizaţi pentru a vă îmbunătăţi performanţa campaniei.

De ce este recomandat să utilizaţi remarketingul prin Google Analytics?

  • Atrageţi exact clienţii potriviţi bazându-vă pe statistici online complexe
  • Difuzaţi anunţuri direcţionate în Reţeaua de display Google pe baza segmentelor dvs. de clienţi
  • Creaţi şi modificaţi cu uşurinţă liste complexe în interfaţa noastră intuitivă
  • Ţineţi cont de contribuţia pe care o poate aduce remarketingul strategiei dvs. publicitare

Identificaţi şi atrageţi clienţi noi în regiunea dvs.

  1. Transformaţi cumpărătorii potenţiali care se documentează în cumpărători reali
  2. Atrageţi din nou pe site cumpărătorii care au plasat articole în coşul de cumpărături, dar nu au efectuat o achiziţie
  3. Păstraţi clienţii care au efectuat o achiziţie în trecut
  4. Oferiţi clienţilor fideli un statut special şi oferte deosebite

Sursa articol 

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl