5 antreprenori care merită urmăriți pe Twitter

[dropcap]N[/dropcap]u-i așa că ți-ar plăcea să poți intra în mintea oamenilor de business de succes, să vezi la ce se gândesc în momentul ăsta? Sau de ce sunt de succes? Sau ce fac ei și ar trebui, probabil, să faci și tu? Poți să faci asta. Desigur, pe Twitter.

Gândește-te la această platformă de socializare ca la o doză zilnică de înțelepciune – ce îți vine direct de la cea mai bună sursă, de la unii dintre cei mai mari și cei mai influenți jucători în afaceri.

Aproape 5 milioane de tweet-uri de 140 de caractere se dau zilnic. Cu o asemenea supă de tweet-uri, care fierbe constant, ar putea fi dificil pentru cineva să știe care sunt userii care merită urmăriți. Iată 5 antreprenori de succes și oameni de influență care merită să fie urmăriți în 2014.

1. @BarbaraCorcoran
Followers: 112.211

Barbara Corcoran este un mogul în imobiliare, devenită celebră odată cu reality show-ul Shark Tank (varianta americană a emisiunii Arena Leilor), creat de ABC. Născută în New Jersey, Corcoran a spus că a avut numai calificative D (care înseamnă performanță scăzută) în liceu și la facultate, dar a și avut 20 de joburi până la vârsta de 23 de ani. Ea a reușit, cu o investiție de numai 1.000 de dolari, să creeze The Corcoran Group, o companie de real estate, care are venituri acum de milioane de dolari. Corcoran postează zilnic pe Twitter sfaturi de business inteligente, despre cum să îți prezinți un plan de afaceri potențialilor investilor, cum să crești un business ca un profesionist sau cum să îți înfrângi competitorii.

Exemplu de tweet: ”Take some time to sit down & figure out how your big rival is promoting their brand & plan something smarter & more creative for yours.” (Acordă-ți un timp să stai și să îți dai seama cum își promovează brandul cel mai mare rival al tău și fa-ți un plan de acțiune mai inteligent și mai creativ pentru propriul brand – n. r.)

2. @davidcohen
Followers: 60.042

David Cohen este fondatorul și CEO-ul companie TechStars, un program de investiții pentru startup-urile din Internet. Pe lângă faptul că postează informații despre startup-uri, aplicații sau software, Cohen postează și citate motivaționale, sfaturi despre investiții și poze din călătoriile sale de business sau de la evenimentele în care este invitat ca speaker. Autoproclamatul ”geeky ex-hacker” share-uiește tweet-uri inspiraționale și de la alții.

Exemplu de tweet: ”If you are an angel investor please review your last 5 emails to each company. If all 5 are asking for financials please cut it out already.” (Dacă ești un business angel, uită-te, te rog, peste ultimele 5 email-uri de la fiecare companie. Dacă toate 5 îți cer bani, te rog, termină cu ele – n. r.)

3. @jack 
Followers: 2.515.661

Jack Dorsey este unul dintre cele trei creiere deștepte din spatele Twitter. El este de asemenea și CEO al Square, producătorul unui mic gadget care facilitează plățile prin carduri de debit sau credit pe tablete sau smartphone –uri, pentru indivizi sau companii mici. Miliardarul postează despre cauze caritabile, inovatori în tehnologie, informații despre Square și multe altele. El postează deseori și poze ”din culise” sau video-urile sale personale de pe Vine.

Exemplu de tweet: ”Observe organizations, observe people, observe yourself…and then make something of it.” (Observă organizațiile, observă oamenii, observă-te pe tine… și apoi fă ceva cu asta – n. r.)

4. @tferriss
Followers: 461.357

Tim Ferriss, autor al best-seller-ului The 4-Hour Work Week este un antreprenor din New York și un business angel care investește în startup-uri. Absolvent al universității Princetoon, Ferriss postează aproape compulsiv, uneori de zeci de ori într-o singură zi. Așteaptă-te la sfaturi de investiții, tactici de vânzări, citate încurajatoare de la miliardarii lunii și observații personale amuzante. Ferriss îi îndeamnă deseori pe oameni să îi trimită întrebări, la care el răspunde personal. Așa că, bombardați-l cu întrebări și vedeți ce are de spus.

 Exemplu de tweet: ”1) Learn to write well (and therefore think clearly), 2) You are the average of the 5 ppl you associate with most.” (1) Învață să scrii bine (și  prin urmare să gândești clar), 2) Tu ești media a celor 5 oameni cu care te asociezi cel mai mult, este răspunsul lui Ferriss la întrebarea unui follower: Ce sfat dați cuiva care termină azi facultatea? – n. r.)

5. @tonyhsieh 
Followers: 2.827.755

Tony Hsieh este CEO al Zappos.com, unul dintre cele mai populare magazine online de haine și pantofi din lume. Absolvent la Universității Harvard și autor al cărții Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion, and Purpose, el postează citate, link-uri către mail-uri pe care le-a trimis angajaților Zappos și link-uri către articole despre cum să faci dintr-un birou un loc în care să se lucreze mai relaxat și în care oamenii să fie mai cooperanți și să lucreze mai mult în echipă.

Exemplu de tweet: ”Vision + Values + Velocity of Adaptation is a great formula for business and for life.” (Viziune + Valoare + Viteză de adaptare este o formulă excelentă pentru business și viață – n. r.)

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0