Twitter face profit deși pierde utilizatori

Twitter a anunțat că a făcut un profit net de 789 milioane de dolari în al treilea sfert al anului 2018, depășind așteptările și realizând un record de 4 sferturi la rând pe profit. Profitul lor a crescut cu 29 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut și cu mult mai mult decât spuneau previziunile analiștilor.

Pe de altă parte, numărul de utilizatori activi pe lună a scăzut, crescând în schimb cel de utilizatori zilnici – acesta din urmă cu 9 procente față de al treilea sfert din anul precedent.

Ce s-a întâmplat?

Twitter, la fel ca ceilalți giganți din social media, a cheltuit mulți bani în ultimii ani adaptându-se la GDPR și reparând încrederea în branduri, buguri și încrederea în branduri, lucruri care sunt importante atât pentru utilizatori, cât și pentru advertiseri.

Ca rezultat al acestor măsuri, sau în ciuda lor, numărul lunar de utilizatori a scăzut cu 4 milioane față de anul trecut, ajungând la 326 de milioane, și cu 9 milioane față de sfertul de an trecut. Numărul zilnic de utilizatori a crescut, însă cu 9 procente, spre deosebire de cele 14 de anul trecut.

Compania spune că diminuarea numărului de utilizatori este cauzată de deciziile luate în legătură cu GDPR, de schimbările făcute pentru a „însănătoși” platforma, de modificările care reduc utilizarea automatizată și de o problemă tehnică ce a micșorat cantitatea de notificări trimise.

De ce contează?

O mare parte din creșterea Twitter provine din reclame, atingând 650 de milioane de dolari. Platforma este în continuare atrăgătoare pentru cei care caută promovare, căci interacțiunea cu reclamele a crescut cu 50% și costul pe interacțiune a scăzut la 14%. Compania a raportat și o creștere pe bursă, o acțiune atingând 21 de cenți, depășindu-i cei 14 prognozați.

Directorul financiar, Ned Segal, a spus că „rezultatele pe al treilea sfert de an reflectă succesul nostru cu advertiserii, aducând creștere a veniturilor cu 29 de procente și o creștere în general mai mare decât cea prognozată în cazul majorității produselor și ariilor geografice.”

„Demonstrăm că Twitter este un loc potrivit pentru promovarea companiilor prin formatele de reclame inovatoare, relevanță crescută și îmbunătățiri constante ale ROI-ului. Afacerile aleg să se promoveze aici pentru a atinge cea mai potrivită audiență atunci când aceasta este cea mai receptivă”, a mai declarat Ned.

Privind spre viitor

Twitter a prevăzut un profit brut între 320 și 340 de milioane de dolari pentru al patrulea sfert al anului. „Avem un progres substanțial în eforturile noastre de a face platforma noastră mai sănătoasă și mai valoroasă pentru utilizatorul zilnic” a spus Jack Dorsey, CEO-ul companiei. Acesta a mai declarat și că „Facem o treabă bună detectând și înlăturând conturile care fac spam și care au activități dubioase. De asemenea, continuăm să introducem îmbunătățiri care să ușureze accesarea evenimentelor, subiectelor și intereselor de către utilizatori. Rezultatele bune pe care le-am avut în ultimele 3 luni demonstrează că putem prioritiza dezvoltarea pe termen lung a companiei în timp ce creștem și numărul persoanelor care participă la conversații.”

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl