Cum funcționează algoritmii pe rețelele de socializare? [Infografic]

Algoritmii din social media sunt într-o continuă schimbare și evoluție. Și ca oameni de marketing, este de datoria noastră să înțelegem modul în care funcţionează platformele de socializare, astfel încât să putem optimiza conținutul pentru a fi distribuit cel mai bine pe oricare dintre platformele pe care le utilizăm.

 

Pe măsură ce feed-urile utilizatorilor devin tot mai bogate în informații, platformele sociale media ajustează în mod proactiv algoritmii și încearcă să se asigure că aceștia oferă întotdeauna utilizatorilor conținutul care contează cel mai mult pentru ei. Dar, clar, această definiție a “ceea ce contează cel mai mult” variază în funcție de canal.

De exemplu, Facebook pune în prezent cea mai mare valoare pe “interacțiunile semnificative”, care clasifică conținutul familiei și al prietenilor ca fiind superior. Scopul lor pentru această ultimă actualizare este de a-i face pe oameni să comunice mai mult și să aducă înapoi elementul “social” pe Facebook.
Înțelegerea acestor schimbări de algoritmi și de ce platforma a făcut această ajustare este utilă pentru noi atunci când construim și evaluăm strategiile noastre sociale.
Exemplu: Știind că Facebook pune accentul pe interacțiunile și implicarea utilizatorilor, oamenii de marketing trebuie să se concentreze asupra comentariilor, conversațiilor  și chiar a influencerilor.

Infograficul de mai jos scoate în evidență situația actuală a rețelelor sociale de vârf de astăzi: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn și Pinterest. Sperăm că aceste informații te vor ajută să înțelegi mai bine cum și de ce aceste platforme folosesc aceste metode.

What do you think?

Articol scris de Laura Barbu