Cum să scrii o biografie Facebook eficientă pentru compania ta

Flower shop business owner working service

Prima impresie contează cel mai mult. Unii consumatori fac cunoştinţă cu afacerea ta prin site-ul oficial al acesteia, dar sunt şi mulţi care au primul contact prin intermediul paginii de Facebook. Aşa că este important să tratezi pagina de profil Facebook a companiei tale ca şi cum a fi un al doilea landing page pe website – să conţină un sumar succint dar eficient al lucrurilor cu care te ocupi şi pe care le oferi.

 

Dar cum să faci să iasă în evidenţă biografia Facebook? Iată câteva sfaturi de care să ţii cont.

 

Sfaturi pentru optimizarea Biografiei Business Facebook

Poţi începe cu valorile esenţiale. Nu poţi include toate detaliile despre afacerea ta, şi ar fi mai bine nici să nu încerci. Mai bine te-ai concentra pe lucrurile prin care compania ta se evidenţiază faţă de celelalte. Care este discursul tău de vânzare? De ce consumatorii ar trebui să te aleagă pe tine în locul competiţiei? Acestea are trebui să fie punctele focus ale biografiei tale.

Fii atent la SEO. Deşi este important să nu îndeşi prea multe cuvinte cheie in biografia Facebook, pentru ca aceasta să nu pară prea mecanică, ar trebui totuşi să incluzi câţiva termeni cheie acolo unde pare mai natural. Cuvintele cheie care ţin de caracteristicile geografice sunt cele mai importante.

Nu uita de link-uri. Invită-ţi vizitatorii Facebook să afle mai multe despre compania ta asigurându-te că incluzi un link către pagina ta web. Ai mai putea crea o primă pagină pe site special pentru vizitatorii Facebook, pagină în care să le mulţumeşti pentru vizită şi în care să îi înviţi să facă următorii paşi pentru a descoperi brand-ul tău.

Include întotdeauna butoane “call to action”. Orice conţinut online de calitate vine cu astfel de butoane care îndeamnă la actiune. Foloseşte verbe convingătoare pentru a-ţi încuraja cititorii să sune, să trimită email sau să-ţi viziteze site-ul. Sau ai putea pur şi simplu să îi inviţi să-ţi urmărească pagina de Facebook.

Nu irosi spaţiul pe cuvinte inutile. Am observat o mulţime de biografii Facebook încărcate aiurea, irosindu-şi astfel preţiosul spaţiu online. De exemplu, nu este nevoie să îţi anunţi vizitatorii că au ajuns pe “pagina oficiala de Facebook” a companiei. Ajustează textul eliminând ceea ce nu este necesar şi concentrează-te pe cuvintele care au un impact mai mare.

Generează beneficii. Concentrează-te pe limbajul care descrie cel mai bine valoarea pe care brand-ul tău o aduce consumatorilor. În cele din urmă, nu uita faptul că biografia Facebook nu este făcută pentru tine; ar trebui să fie pentru consumatorii tăi. Ar trebui să se concentreze pe ceea ce au de câştigat consumatorii dacă au încredere în brand-ul tău.

 

Revigorează-ţi imaginea pe Facebook

Biografia Facebook are valoare comercială majoră, aşa că fă-o pe a ta să conteze.

 

Laurențiu Barbu
Social Media Specialist
Tel. 0769.656500
laurentiu.barbu@socialmedia.ro

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl