De ce Google+ ne va atrage atenția în 2014

[dropcap]A[/dropcap]cum că brandurile pot trimite email-uri fanilor lor de pe Google+, iar fanii le pot da ”follow” direct din gmail, acțiune pe care Facebook nu o permite (cel puțin în teorie), s-a deschis o nouă stradă de explorat pentru marketeri. Google a simțit probabil povara de a rămâne în spatele altor platforme de socializare și a decis să schimbe un pic strategia. Următoarele update-uri arată că Google+ este aici și nu are de gând să plece nicăieri în următorii ani.

  1. Google a împărțit email-urile în Inbox, Social și Promotional, ceea ce, per total, a îmbunătățit experiența utilizatorului. Google a înțeles că oamenii vor să citească mesaje promoționale, dar nu vor să fie deranjați sau întrerupți de acestea atunci când vor să își acceseze inboxul – mai ales dacă sunt la muncă sau la școală.
  2. Google a integrat comentariile de pe YouTube cu Google+, ceea ce a permis creatorilor de conținut (indiferent dacă vorbim de branduri sau oameni normali) să interacționeze cu oameni reali, pentru că, acest update nu mai permite oamenilor să se ascundă sub o mască anonimă.
  3. Google a permis brandurilor să le dea email fanilor lor (followers) de pe Google+. Aceste email-uri vor fi, cel mai probabil, în folderele lor Social sau Promotional, dar rata de deschidere va exploda cu această nouă integrare. Probabil că vom asista la o creștere de la 0,05% la 3-5% la email-urile de la comunitățile Google+.

]

 

Este foarte interesant de văzut utilizatorii de top de pe Google+, clasificați pe categorii de cei de la GPlusData. Pentru că în acest fel se vede foarte bine că pe Google+ este Marketing. Marketingul este domeniul în care lucrează cei mai mulți oameni de pe Google+. De ce? Pentru că marketerii știu că trebuie să fie pe această platformă de socializare, care în prezent are peste 182 de milioane de utilizatori și peste 3,5 milioane de pagini, dar nu știu foarte bine de ce trebuie să fie aici. Google+ a observat acest lucru și probabil ia în considerare o ”revizie generală” a metodelor sale curente de promovare.

Încă un motiv pentru a alege Google+: Unii oameni nu pot accesa Facebook și Twitter de la muncă, pentru că acestea sunt banate la nivel de browser. Dar, Google+ nu este! Ceea ce înseamnă că o mulțime de oamnei folosesc Google+ la serviciu, atunci când nu pot accesa mai popularele Facebook sau Twitter de pe computerele lor. În traducere liberă: cei care vor să se promoveze pe Google+ au atenția multor oameni timp de 8 potențiale ore. Folosiți acest timp pentru a le oferi un conținut atrăgător, cu care ei să interacțoneze, și discuții interesante, la care ei să participe.

În loc de concluzie: Haideți să învățăm de la, analist al carierei, regula motivației – Autonomie, Autoritate și Scop. Oferiți-le oamenilor, care fac parte din audiența voastră, o comunitate ce le permite să facă aceste trei lucruri și veți avea utilizatori conectați pentru o viață.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0