fbpx
Connect with us

Google

Google a plătit 360 de milioane de euro pentru inteligență artificială

Google a plătit 300 milioane de lire sterline, aproximativ 360 milioane de euro, pentru a achiziţiona o companie britanică specializată în inteligenţă artificială.

Laurențiu Barbu

Published

on

[dropcap]G[/dropcap]oogle a plătit 300 milioane de lire sterline, aproximativ 360 milioane de euro, pentru a achiziţiona o companie britanică specializată în inteligenţă artificială. Aceasta este cea mai mare tranzacţie făcută de gigantul IT american pe teritoriul Uniunii Europene, potrivit publicației Financial Times, citată de Ziarul Financiar.

Google a cumpărat firma DeepMind, cu activităţi de cercetare în zona inteligenţei artificiale. Compania cu sediul la Londra, a fost susţinută financiar până acum de fondurile de capital de risc controlate de miliardarii Peter Thiel (cofondator PayPal) şi Li Ka-shing (Hutchison Whampoa).

DeepMind a dezvoltat recent tehnologii sofisticate prin care computerele pot învăţa pe cont propriu noi funcţii, fără asistenţă din partea unui operator. Compania a anunţat anterior că primele aplicaţii comerciale ale tehnologiilor dezvoltate vor fi în zona jocurilor video, comerţului electronic şi simulărilor.

Una dintre surse susţine că Google s-a mişcat extrem de repede pentru a prelua compania înaintea Facebook, absorbind echipa DeepMind.

Google a preluat în luna ianuarie, pentru 3,2 miliarde de dolari, și compania americană Nest Labs, care produce termostate şi detectoare de fum inteligente pentru locuinţe.

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Inteligența artificială în social media poate afecta deciziile de marketing

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X