Google a plătit 360 de milioane de euro pentru inteligență artificială

[dropcap]G[/dropcap]oogle a plătit 300 milioane de lire sterline, aproximativ 360 milioane de euro, pentru a achiziţiona o companie britanică specializată în inteligenţă artificială. Aceasta este cea mai mare tranzacţie făcută de gigantul IT american pe teritoriul Uniunii Europene, potrivit publicației Financial Times, citată de Ziarul Financiar.

Google a cumpărat firma DeepMind, cu activităţi de cercetare în zona inteligenţei artificiale. Compania cu sediul la Londra, a fost susţinută financiar până acum de fondurile de capital de risc controlate de miliardarii Peter Thiel (cofondator PayPal) şi Li Ka-shing (Hutchison Whampoa).

DeepMind a dezvoltat recent tehnologii sofisticate prin care computerele pot învăţa pe cont propriu noi funcţii, fără asistenţă din partea unui operator. Compania a anunţat anterior că primele aplicaţii comerciale ale tehnologiilor dezvoltate vor fi în zona jocurilor video, comerţului electronic şi simulărilor.

Una dintre surse susţine că Google s-a mişcat extrem de repede pentru a prelua compania înaintea Facebook, absorbind echipa DeepMind.

Google a preluat în luna ianuarie, pentru 3,2 miliarde de dolari, și compania americană Nest Labs, care produce termostate şi detectoare de fum inteligente pentru locuinţe.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0