Noutăți în Facebook Ad: Inspiring Mobile Shoppers to Purchase

Noutăți în Facebook  Ad, creative și pline de viață

Facebook ne aduce lucruri bune și creative pentru afacerile online, în principal pentru a atrage cumpărătorii de pe mobile în magazinele online.

Știm că vizualizările de pe mobile cresc tot mai mult.

Este la îndemâna consumatorului să navigheze pe internet folosind telefonul mobil. Consuma online fie de acasa, birou sau chiar stând la semafor.

Tot ce trebuie noi sa facem, ca specialiști în online, este sa îi atragem câtre brandul nostru.

Mobilul face parte din viața cotidiană

De aceea, noi ca specialiști trebuie să livrăm, publicului nostru țintă, informații adaptate nevoilor și intereselor lui.

Noutăți în Facebook – Inspiră cumpărătorii să achiziţioneze prin formatul Collection Ad

Formatul de Collection Ad  permite marketerilor să îmbine video-ul sau imagini cu produse relevante pentru a stimula descoperirea şi vânzarea printr-o experienţă captivantă şi facilă pe mobil.

Collection începe cu o experienţă rapidă full-screen, oferind până la 50 de produse diferite, unde lumea poate vizualiza şi cumpără instananeu mai multe produse.

Acest lucru nu numai că face experienţă de shopping mai bună pentru lumea de pe Facebook, dar şi stimulează considerentele de cumpărare şi vânzările.

 

Tehnologia mobile revoluţionează cumpărăturile online

30% din cumpărătorii de pe mobil afirmă că video-ul este cea mai bună formă de media pentru a descoperi produse noi.

Totuşi, multe business-uri consideră că este dificil să stimuleze descoperirea şi vânzarea produselor lor pe mobil. Experiena de cumpărare pe mobil lasă de dorit. Durata mare de încărcare  poate duce la iritare şi renunţare în drumul spre achiziţie.

Consumatorul doreşte o experienţă de cumpărare rapidă, lină şi captivantă pe mobil.

Grație Collection Ad, cu noutați în Facebook, vine în întâmpinarea noastră pentru a uşura descoperirea, căutarea şi cumpărarea produselor într-un mod mai vizual şi captivant, și evident munca noastra ca specialiști în domeniu.

 

Cu formatul Collection poţi să:

 • Stimulezi descoperirea produselor pe mobil : îmbini video sau imagini cu produse relevante pentru o experienţă mai atractivă
 • Oferi o experienţă de navigare lină: cei  care apasă pe reclamă ta pot vizualiza mai multe produse într-un mod full-screen mai rapid, fără să părăsească aplicaţia Facebook
 • Converteşte cererea în vânzare : Fă-i pe cei mai interesaţi clienţi să continue să cumpere de pe website-ul sau aplicaţia ta

 

Cum funcţionează formatul Collection Ad

 • Formatul Collection ajută marketerii să interacţioneze, cu utilizatorii de internet, prin îmbinarea evidenţiată a unui video sau foto cu 4 imagini conexe de produse în partea de jos în Facebook Mobile News Feed.
 • Făcând click oriunde pe anunţ, oamenii sunt  trimişi într-o interfaţă de cumpărare rapidă şi atractivă cu un portofoliu de până la 50 de produse.
 • Apoi, apăsând pe un produs, îi duce la o pagină detaliată de produs pe website-ul sau aplicaţia ta. Toate produsele prezentate în interfaţă sunt populate automat din catalogul tău de produse.

 

Cum să începi?

 • Alege un video sau imagine care vrei să apară în anunţul tău
 • Stabileşte un catalog de produse şi un set de produse cu 8 sau mai multe produse care să aibe legătură cu video-ul sau imaginea ta
 • Creează şi furnizează reclama ta în Power Editor, Ads Manager sau prin un partener Facebook Marketing

 

Ponturi pentru face design-ul în formatul Collection Ad

 1. Inspiră vânzarea cu o poveste mai captivantă despre produsul/brandul tău
 2. Lasă video-ul sau imaginea principală să arate mai mult din povestea din spatele brandului tăupentru a influenţă şi inspira achiziţia.
 3. Spune o poveste coezivă cu produse care îmbunătăţesc vizualul tău
 4. Prezintă produse care ilustrează cel mai bine povestea din spatele video-ului sau imaginii tale şi foloseşte un titlu convingător
 5.  Explorează diferite teme pentru colecţia ta cum ar fi: anotimpuri, ţinte specifice de audienţă, stiluri, reduceri şi promoţii, şi ghiduri de cadouri
 6.  Optimizează site-ul sau aplicaţia mobilă
 7. Dacă experienţă de navigare pe site-ul tău sau aplicaţia ta e nesatisfăcătoare, atunci şi rezultatele vor fi slabe indiferent de design

 

Thumbnail-urile de produse

 • Evidenţiază diversitatea de produse. Cu cât este mai divers setul tău de produse, cu atât mai bine
 • Ex: Produse diferite în aceeaşi colecţie vs. Acelaşi produs în diferite culori
 • Foloseşte un set de produse cu mai mult de 8 produse, pentru a îndeplini promisiunea de „Mai multe”

 Îndraznește să fii creativ!

 

 

Linkuri utile

Facebook Business blog post: https://www.facebook.com/business/news/inspire-shoppers-to-purchase-with-a-collection

Facebook Business web page: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-create-ad-collection

Creative specs on the Ads Guide: https://www.facebook.com/business/ads-guide/website-conversions/facebook-collection

 

What do you think?

Laura Barbu

Articol scris de Laura Barbu