Raportul Facebook al numărului de conturi false de pe platformă

Facebook a prezentat un nou raport care subliniază munca pe care o depun pentru a elimina conturile false și materialele ofensive de pe platforma lor.

 

 

 

Printre numerele cheie prezentate, Facebook afirmă că în primele trei luni ale anului 2018, au eliminat:

837 de milioane de mesaje spam
583 milioane de conturi false
2,5 milioane de postări care incită la ură
1,9 milioane de posturi de propagandă teroristă

Sunt numere impresionante și fără îndoială Facebook se confruntă cu o mulțime de conținut discutabil, pe care încearcă să îl stopeze (de reţinut faptul că Facebook e într-un proces de angajare a mii de moderatori pentru a rezolva astfel de probleme).
Conturile false sunt o problemă majoră în marketingul social media. Cu algoritmi care pun accent pe numărul și activitatea utilizatorilor, este important că aceste date să fie cât mai aproape de adevăr și să prezinte prezența reală a comunității unui brand sau a unei afaceri.

Cu cât mai multe platforme fac tot ce pot pentru a elimina profilurile false, cu atât mai bine și cu siguranţă Facebook acţionează la o scară mult mai mare, având în vedere numărul de utilizatori ai platformei. Dar este de asemenea important ca Facebook să rămână transparent cu privire la astfel de cifre, astfel încât să putem obține o estimare mai clară asupra impactului real, potențial și să judecăm numerele în consecinţă.

E imposibil de eradicat toate conturile false de pe fiecare platformă, dar recunoașterea problemei – și raportarea unor numere cât mai exacte pe astfel de chestiuni – este un început bun.

What do you think?

Articol scris de Laura Barbu