Mark Zuckerberg: Să dăm oamenilor puterea de a construi comunităţi şi să aducem lumea mai aproape

Mark Zuckerberg schimbă misiunea Facebook: Avem o responsabilitate. Vrem să-i ajutăm pe oameni să construiască grupuri. Vrem să-i apropiem, nu doar să-i ținem conectați

Mark Zuckerberg, CEO al companiei Facebook, îşi doreşte ca lumea să ştie că platforma de social media pe care a fondat-o nu reprezintă doar un spaţiu online pentru păstrarea legăturii cu foştii colegi de şcoală sau publicarea unor opinii politice, ci dă puterea oamenilor de a construi comunităţi, scrie Variety.

El a anunţat joi, la primul summit al comunităţii Facebook, noua deviză a companiei. ”Să dăm oamenilor puterea de a construi comunităţi şi să aducem lumea mai aproape”.

Iniţiativa sa presupune aducerea laolaltă, într-un spaţiu sigur pentru dezvoltarea conversaţiilor, a utilizatorilor care au interese comune.

Într-un interviu pentru CNN Tech, Zuckerberg a spus: ”Aveam un sentiment că dacă am fi putut doar să facem lucrurile astea, atunci asta ar fi făcut mai multe lucruri din lume mai bune prin ele însele. Dar acum realizăm că este nevoie să facem mai mult. Este important să dăm oamenilor o voce, să avem opinii diverse în lume, dar, mai presus de toate, este nevoie de crearea unui teren comun pentru a putea merge mai departe împreună”.

Misiunea iniţială a Facebook susţinea: ”Să oferim oamenilor puterea de a împărtăşi şi să facem lumea mai deschisă şi conectată”.

Mark Zuckerberg a mai spus că responsabilitatea Facebook este de a crea un spaţiu unde diverse voci şi teme de discuţie pot fi şi se pot exprima.

”Multe lucruri importante care trebuie să se întâmple în lume sunt globale… fie că este vorba despre provocări precum schimbările climatice sau oprirea pandemiei pe care o reprezintă terorismul. Niciunul dintre aceste lucruri nu se poate întâmpla dacă doar o ţară sau un grup de oameni decid să îl facă. Voinţa trebuie construită de jos în sus”, a mai spus el.

Community Summit va continua vineri la Chicago.

Mark Elliot Zuckerberg, născut pe 14 mai 1984, este programator, antreprenor, manager şi filantrop, cofondator şi CEO al reţelei de socializare Facebook. Are o avere netă de 57,8 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. În anul 2015, magnatul american a anunţat că va aloca 99% din totalul acţiunilor pe care le deţine în compania Facebook unui proiect de caritate care promovează potenţialul uman şi egalitatea.

Zuckerberg admite ca nu-i suficient doar sa ajuti oamenii sa stabileasca diverse conexiuni online si ca sunt mult mai multe de facut. “Este important sa le dai oamenilor o voce, sa fie exprimate cele mai diverse opinii si trebuie sa muncim sa construim lucruri care sa ne uneasca si sa ne permita sa avansam impreuna”.

Zuckerberg se exprima într-un limbaj de lemn, însa reorientarea este un raspuns si la criticile dure indreptate catre Facebook in ultimul an. Retelei i se reproseaza ca manipuleaza, ca este plina de “bule” care nu reflecta realitatea si ca ajuta la propagarea stirilor false intr-un mod nemaivazut. Zuckerberg a spus mereu ca Facebook este o forta de partea binelui, insa realitatea a dovedit ca multe lucruri negative se petrec in retea, exemple recente fiind live-urile violente.

Zuckerberg spune ca si-ar dori ca tot mai multi utilizatori Facebook sa intre in retea pe grupuri care au cat mai mult sens si grupuri care sunt utile in viata de zi cu zi.

Surse: CNN, USA Today

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl