YouTube – un brand intim pentru millennials

  • Tinerii spun că YouTube este un brand intim pentru ei, conform studiului MBLM Brand Intimacy 2019. Acest studiu analizează felurile în care se creează legături între oameni și brandurile lor preferate.
  • Pe locurile 2 și 3 s-au clasat Apple și Netflix.
  • Alte nume din Top 10 sunt Disney, Nike, Xbox, PlayStation și Google. Bărbații au spus că Xbox, PlayStation și Spotify sunt primele lor alegeri, iar în rândul femeilor principalele nume au fost Amazon și Disney.

Faptul că YouTube este primul în lista brandurilor intime arată cum platforma video și-a revenit după problemele cu siguranța și cu transparența pe care le-a avut în ultimii ani. Google a lucrat la recăpătarea încrederii utilizatorilor în YouTube verificând mai atent videoclipurile și introducând noi servii, printre care YouTube Music, într-un efort de a se apropia de oameni.

Tinerii sunt mânați de experiențe și se așteaptă la experiențe relevante și personalizate din partea companiilor lor favorite. Cantitatea uriașă de conținut de pe YouTube poate oferi experiențe unice și memorabile utilizatorilor. Aceaastă platformă este una dintre cele mai populare printre millennials și 54% dintre ei intră cel puțin o dată pe zi, conform unui studiu făcut de eMarketer. De asemenea, aproape o treime dintre ei urmăresc în întregime spoturile publicitare.

Conexiunile emoțiale pot stimula încrederea într-un brand. Companiile trebuie să se concentreze pe experiența pe care o au clienții folosindu-le produsul pentru a-și crește șansele de a crea conexiuni cu consumatorii tineri. Însă experiența consumatorilor este un subiect la care de multe ori brandurile se încurcă și nu reușesc să ofere cea mai bună calitate, conform unui studiu făcut de Forrester. YouTube pare că face lucrurile cum trebuie, concentrându-se pe calitatea experienței pe care o au utilizatorii lor. Veniturile YouTube venite din reclame au crescut cu 11% în 2018 față de aceeași perioadă a anului precedent și platforma a înregistrat o rată de reînnoire a advertiserilor de 51%, conform unui studiu MediaRadar. Brandurile media și de entertainment cum ar fi Hulu și Twenty-First Century Fox au contribuit la 30% din profitul YouTube, iar Geico, Samsung și Disney au cheltuit cel mai mult pe platformă.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl