Asemănări între campaniile de YouTube și cele de Căutare

Consumatorii din ziua de azi comută constant între canale și dispozitive, iar clipurile video sunt din ce în ce mai importante pentru ei. 80% dintre cumpărători spun că alternează între căutări și videouri atunci plănuiesc o nouă achiziție. Ceea ce duce la întrebarea următoare: cum adaugi campaniile de YouTube în mixul unei strategii?

Răspunsul este: folosind audiențe personalizate în funcție de intenție. Acestea dau un semnal util (cu privire la ceea ce caută oamenii) și îți permit să îi abordezi în diferite medii. Aceste audiențe sunt făcute să funcționeze precum campaniile de search pe care le ai deja, cu mici ajustări. Aceste audiențe pot fi create și pentru campaniile de Display sau Gmail, dar astăzi ne vom concentra pe video.

Ce sunt audiențele personalizate în funcție de intenție?

Aceste audiențe te ajută să ajungi la clienți de pe YouTube în funcție de termenii pe care ei i-au folosit în căutarea de produse pe Google. Selectezi un set de cuvinte cheie și reclamele tale video se vor afișa persoanelor care au căutat în trecut acele sintagme pe YouTube. Sunt multe asemănări, dar și diferențe, între campaniile obișnuite de Căutare și cele pe YouTube atunci când e vorba de audiențe personalizate în funcție de intenție. Să începem cu asemănările:

Gândește campaniile de YouTube ca pe una de Căutare

  • Alege sintagmele cheie potrivite – în general, este o idee bună să pornești de la listele de cuvinte pe care le ai deja. Începe cu cele care aduc cele mai multe conversii. Apoi alege toate cuvintele care aduc conversii. Apoi ia toate celelalte cuvinte cheie, dacă dorești un trafic mai mare. La fel ca la Căutare, îți dorești să aduci cât mai mult trafic la un Cost Pe Acțiune acceptabil. Nu uita să verifici cuvintele cu KeyWord Planner pentru a vedea dacă ai o acoperire suficient de mare.
  • Segmentează traficul de brand față de cel generic. La fel ca la Căutare, te poți aștepta să vezi diferențe de performanță între oamenii care caută un anume brand față de cei care au căutări mai puțin precise. Nici nu trebuie să fii prea precis cu segmentarea (în general marketerii devin mult prea meticuloși). În general, sunt suficiente un grup de anunțuri pentru brand și unul pentru căutări generice.
  • Urmărește conversiile. Evident, nu? Aceste audiențe trebuie să aducă răspunsuri directe. E important să urmărești conversiile pentru a vedea când clienții urmăresc reclama ta video și când intră pe site.
  • Licitează pentru performanță. Motivul pentru care trebuie să urmărești conversiile este pentru a ști cum să licitezi. CPA țintă funcționează cu reclamele video. Folosește coloana de conversii pentru a lua decizii cu privire la agresivitatea licitării.
  • Ai grijă cu frecvența de afișare. Limitarea frecvenței nu este disponibilă pentru anunțurile din căutări, însă o ai la dispoziție pentru video. Aceste liste conțin informații despre cine a căutat cuvintele tale în ultimele 7 zile, astfel încât campaniile se vor comporta modest față de așteptările pe care le-ai putea avea de la o campanie video.

Când să nu gândești ca pentru o campanie de Căutare

  • Nu trebuie să-ți faci griji pentru potrivirea cuvintelor cheie. Aici există un singur tip de potrivire care primează în audiențele personalizate după intenție: potrivirea largă. Oricine a căutat recent cuvintele tale sau ceva similar semantic va putea apărea în audiențele tale.
  • Fi de partea grupurilor mari de anunțuri. Ar trebui chiar să devină preferatele tale. Programele de machine learning ale Google învață la nivel de grup de anunțuri și mai multe date înseamnă că învățarea se va petrece mai rapid. Poți crea audiențe segmentate dacă vrei, dar ar fi bine să le folosești pe toate în același grup de anunțuri. Dacă audiențele tale nu au suficiente persoane sistemul se va baza pe date medii din întreaga rețea. Acestea pot fi utile până la un punct, dar să ai date mai precise este un avantaj. E ok să creezi un grup de anunțuri nu tocmai precis. 50 de cuvinte cheie într-o audiență sunt bune. 300 de cuvinte cheie sunt la fel de bune. Nu-ți face griji pentru sfaturile convenționale.
  • Decide care format YouTube funcționează cel mai bine pentru tine. TrueView pentru acțiune este optimizat să aducă clickuri către site, înscrieri și achiziții. Acesta este, probabil, cel mai potrivit. În funcție de obiectivele finale, te poți gândi și la TrueView standard, reclame Bumper sau TrueView pentru reach.
  • Ieși în avantaj cu căutările, chiar dacă oamenii nu dau click pe anunțurile tale! Audiențele personalizate după intenție sunt populate în funcție de căutări – nu dacă au dat click pe reclamă sau nu. Ele se folosesc de căutările inițiale și de intențiile din spatele lor. Gândește-te la afișările pe care le-ai pierdut din cauza rankului sau a bugetului. Dar încă poți ajunge la acei oameni cu audiențele personalizate după intenție. Dacă ai o reclamă video poți ajunge la oameni care nu au interacționat inițial cu anunțul din Căutare.

Concluzia

Cu audiențele personalizate în funcție de intenție poți aplica un set precis de acțiuni pe campaniile de YouTube. În plus, cei care au și campanii video pe lângă cele de Căutare au o rată de conversie cu 3% mai mare și costuri pe acțiune cu 4% mai mici față de cei care au reclame doar în rețeaua de Căutare. Videoul a devenit parte integrantă dintr-o campanie de performanță care să fie și echilibrată.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl