3 surse de inspirație pentru tweet-uri de succes

[dropcap]O[/dropcap] nouă zi, un nou tweet. Sau poate 10? Sau 25? Menținerea unui cont de social media implică mai mult decât postarea unui mesaj o dată pe zi. Pentru a atrage și a menține omenii pe Twitter, Facebook sau Google+, trebuie să te conectezi cu ei, să creezi o relație cu utilizatorii și să distribui conținut care este și valoros, dar și interesant.

Să găsești acel conținut poate fi o provocare, dacă nu știi unde să cauți. Însă, ce e și mai greu este să vii cu un mesaj care însoțește și promovează întreg conținutul. Desigur, poți pune titlul sau șapoul, dar așa vor face și ceilalți 95% dintre oamenii care vor distribui același conținut. Să scrii un tweet sau un post pe Facebook care să fie văzut printre sute sau chiar mii de alte postări din time-line-ul unui utilizator poate fi un test foarte greu. Pentru a reuși să treci cu brio acest test, iată 3 surse de inspirație la care ai putea apela când scrii un tweet sau o postare pe Facebook.

1. Citate (ale autorului sau ale unor personalități)

Dacă share-uiești un post de blog sau un articol, uită-te în text după citate. Cuvintele din interiorul ghilimelelor s-ar putea să fie cartea ta câștigătoare pentru o postare de succes în social media. Când un autor alege să includă în text un citat, înseamnă că acel expert sau sursă adaugă o valoare reală acelor cuvinte. Atunci când se realizează un interviu, autorul va alege un singur citat dintr-o oră de discuție cu cel intervievat, un citat care are forță, care atrage și care arată importanța acelui subiect. Ceea ce este puternic într-un discurs, poate fi la fel de puternic și într-un tweet.

De multe ori, sursele sunt incluse într-un text doar datorită reputației lor. În acest caz, citarea cuiva care este recognoscibil pentru audiența ta va crește probabilitatea ca acel tweet sau post să fie share-uit. În plus, atribuirea citatului acelei persoane, prin menționarea contului său de Twitter, poate avea ca rezultat o foarte mare rată de redistribuire chiar din partea sursei, iar mesajul tău va ajunge astfel la mult mai mulți oameni.

Citatele sunt un mod foarte bun de a te conecta cu utilizatorii la un nivel mai uman, mai puțin tehnic. Reține însă: cele mai apreciate citate sunt cele care stârnesc emoții pozitive.

2. Integrează cultura pop

Asta nu este o revelație pentru mulți dintre voi, dar referințele din cultura pop îți pot crește semnificativ șansele să primești click-uri și share-uri pe Twitter sau Facebook.

HootSuite, o agenție de social media management din Canada, a scris un tweet pentru a-și promova instrumentul de conversații, făcând referire la o melodie foarte cunoscută de la Vanilla Ice. Tweet-ul: ”All right stop, Collaborate and listen, HootSuite is back with a brand new invention”.

Să citezi ”Ice Ice Baby” poate părea un nonsens, mai ales când vorbim de o companie serioasă. Dar, acel tweet a avut de departe un succes mai mare decât orice alt tweet serios și la obiect al companiei. Față de inserarea unor evenimente actuale în comunicarea ta pe social media – așa cum a făcut și Oreo la Superbowl, pe Twitter -, referința la cultura pop nu trebuie să fie modernă, actuală. În general, oamenii distribuie mai des ceva cu care rezonează mai mulți dintre oamenii care îi urmăresc, decât ceva care este foarte segmentat. Simplu spus, mai multor oameni le place muzica și televiziunea decât ultimul trend din IT. Nu înseamnă că nu trebuie să scrieți postări tehnice, ci doar că nu ar trebui să vă fie teamă să lăsați la o parte tonul formal, corporatist și să condimentați un pic mesajele din social media folosind referințe cunoscute și care atrag atenția.

3. Ascultă-i pe cei care te urmăresc

Crezi sau nu, dar poți să fii un pic părtinitor în legătură cu propriul tău conținut. După ce scrii un post de blog, cel mai probabil ai o idee  despre care este cea mai importantă parte din acel post. Acea parte va deveni focusul mesajului tău din social media. Dar, și asta e important, cei care te urmăresc s-ar putea să aibă o altă impresie despre acel conținut. Oamenii care îți citesc conținutul fără nicio altă idee preconcepută despre el pot spune mult mai bine care este ideea care ar trebui să promoveze conținutul. Asta înseamnă că cei care te urmăresc ar putea scrie tweet-uri mult mai bune despre conținutul tău decât o poți face tu. Așa că, după ce postezi ceva, vezi cum a fost acel conținut transmis mai departe. Vezi care este mesajul care însoțește postarea și ce impact a avut acel mesaj. Dacă ți se pare mai bun, preia-l și tu și repostează conținutul. Și reține: în social media vor fi vremuri în care cei care te urmăresc te vor inspira, nu invers.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0