5 noi actualizări Facebook și teste în această săptămână

În fiecare zi Facebook încearcă ceva nou. Unele dintre aceste experimente rămân permanent – cum ar fi Reactions – în timp ce altele dispar ușor ușor – cum ar fi Facebook Stories.

În această săptămână avem o actualizare pentru Facebook Workplace, recunoașterea facială pentru securitatea contului și o nouă listă de “afișări” pentru Pagini. Iată cinci actualizări Facebook reperate săptămâna aceasta. 

1.  Partajarea ecranului in Workplace

TechCrunch a raportat că Facebook lansează o versiune desktop actualizată a platformei lor profesionale Workplace care include și o nouă opțiune de share a ecranului pentru a contribui la îmbunătățirea colaborării între membrii care utilizează această platforma.

Acest lucru ar face Workplace un rival mai important pentru Skype și Slack – fiindcă multi useri și-au exprimat îngrijorarea privitor la adăugarea a ceea ce este personal în mediul profesional, platforma fiindcă acum folosită de mai mult de 14.000 de companii care plătesc între 1 $ și 3 $ per utilizator. Aceasta reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Facebook – și, ca atare, nu este deloc surprinzător să îi vedem lucrând pentru a-l actualiza și pentru a-și îmbunătăți cota de piață.

Opțiunea de share a ecranului permite utilizatorilor să afișeze întregul lor ecran sau numai aplicația pe care o utilizează. Având în vedere preocupările de confidențialitate menționate anterior, acesta este un detaliu important. Noua versiune a Workplace este în prezent în versiunea Beta și va fi lansată în curând.

2. Descoperirea afacerilor B2B

Facebook testează, de asemenea, o nouă funcție de descoperire a afacerilor B2B care ar putea ajuta companiile să se conecteze cu furnizorii relevanți  și să ajute companiile să genereze o expunere mai mare pe platformă.

Este un plus interesant – B2B este, în general, considerat teritoriul LinkedIn. Opțiunea ar putea ajuta Facebook să creeze un eco-sistem B2B, cu recomandări din partea altor companii și clasamente bazate pe performanță, ajutând companiile să găsească parteneri mai potriviți pentru nevoile lor.

3. Recunoașterea facială

Hei, îți amintești cum Apple a anunțat recent ca iPhone-ul lor X va folosi recunoasterea faciala pentru a debloca telefonul, spre deosebire de senzorul de amprente digitale?

Se pare că și Facebook dorește să intre în acțiune.

Din nou, nu există prea multe detalii în acest moment, dar se pare că Facebook ia în considerare și modul în care poate utiliza recunoașterea facială pentru a îmbunătăți securitatea contului dvs. și având în vedere că platforma are deja sisteme avansate de recunoaștere a imaginilor capabile să aleagă persoane specifice în fotografii, mai este doar un pas pentru a adăuga acest lucru

4. Meniul -Shows- de pe paginile Facebook

Unii administratori de pagini au observat că există o nouă secțiune “Shows” care este listată acum în meniurile paginilor.

Facebook dorește să obțină mai mult conținut de televiziune pe platforma lor și, ca atare, această noutate nu este o mare surpriză.

Facebook tocmai a lansat platforma lor “Watch” în care au investit mult, astfel încât este logic să acordăm mai multă atenție segmentului video.

Ne asteptăm ca Facebook sa-și creeze propriile emisiuni video și să le ajute să crească expunerea prin oferirea unui astfel de conținut în News Feed.

5. Comentarii moderate în Facebook Live

Și ultima noutate văzută în această săptămână este o nouă actualizare pentru Facebook Mentions – aplicația lor exclusivă pentru utilizatorii certificați – care permite celor care utilizează Facebook Live prin intermediul aplicației să modereze comentariile în timpul transmisiunii live.

Este o adăugare relativ mică, dar utilă pentru Facebook Live, care va fi deosebit de bună pentru celebritățile care pot desemna un moderator pentru a menține fluxul de comentarii sub control, îmbunătățind experiența pentru spectatori.

1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl