5 actualizări Facebook din această săptămână

Este complicat sa țineți pasul cu toate noutățile și actualizările Facebook. Doar utilizatorii din anumite regiuni vor avea acces la noile funcții, in timp ce alții vor vedea noutățile abia când acestea vor fi accesibile tuturor.

Actualizari Facebook.

Având in vedere amploarea Facebook, fiecare mica actualizare poate avea un efect semnificativ. Este de înțeles de ce Facebook este extrem de atent la update-urile și lansările pe care le face. Rețeaua de socializare trebuie sa continue sa evolueze pentru a-și menține poziția de lider de piața, iar aceste teste și actualizări vor fi destul de dese.

În această săptămână avem o varietate de actualizari Facebook, axate în principal pe construirea comunității, ușurința vizualizării videoclipurilor și o modalitate noua de a evidenția inițiativele de strângere de fonduri.

1. Sugestii de strângere de fonduri

În februarie, în cadrul eseului sau despre viitorul Facebook-ului, CEO-ul Mark Zuckenberg a subliniat importanta comunității și a utilizării platformei pentru inițiative sociale și civice. O parte din aceasta reprezintă dezvoltarea opțiunilor de strângere de fonduri in numele unor cauze umanitare personale, acest lucru făcând-se chiar pe Facebook.
Cu noua opțiune care afișează sugestii de campanii de strângere de fonduri, la care utilizatorii care puteau fi interesați sa contribuie, se dorește o creștere a expunerii pentru aceste donații.

Scopul este implicarea cat mai multor oameni in cauze importante, acest lucru contribuind într-un final la o mai buna conectare, acest lucru fiind dorit și de Zuck.
Notificările au apărut deja in fluxurile de știri ale anumitor utilizatori, prezentând cauze umanitare care ar putea fi relevante pentru aceștia. In viziunea lui Zuck, beneficiul implicării oamenilor in aceste cauze umanitare are ca scop crearea unor comunități mai bune de oameni și acest lucru se întâmpla și mai ușor datorita acestei noi idei.

2. Specificații video

Pentru a avea o imagine mai buna de ansamblu despre restricțiile de lungime ale videoclipurilor de pe Facebook și pentru o optimizare mai buna in funcție de mărimea telefonului pe care îl utilizați și de poziția in care este acesta ținut (vertical/orizontal), va sugeram sa salvați poza de mai jos, poate fi utila oricând veți dori sa optimizați modul in care urmăriți videoclipurile preferate.

3. TINDER pentru Messenger?

Facebook încearcă de asemenea o noua inițiativa care are ca scop facilitarea întâlnirilor in viată reala, sugerând-va anumite persoane cu care v-ați putea potrivi. Algoritmul ia in considerare diverși factori precum locația, istoria conexiunilor, starea civila etc. și apoi va oferă o lista a contactelor cu care v-ați conectat pe Messenger care ar putea, sau nu, sa dorească sa va cunoască și in viata reala.


Daca amândoi spuneți “Da” și doriți sa va întâlniți, Facebook va da de știre pentru a putea aranja o întâlnire. Pare similar cu TINDER, deși accentul nu este pus pe întâlniri cat este pus pe interacțiunea zilnica.

Având deja posibilitatea organizării unei întâlniri cu prietenii cu care sunteți deja conectat, aceasta noua funcționalitate poate avea un mare succes. Momentan este disponibila doar pentru unii utilizatori din Canada și Noua Zeelanda.

4. Watchlist

Facebook Watch, noua lor platforma originala de conținut video este deja live pentru utilizatorii din SUA. Noutatea se regăsește in sidebar, sub forma unei liste de videoclipuri denumita “Watchlist“, cu videoclipuri din zona de interes a fiecărui utilizator, permițând astfel vizualizarea a cat mai mult conținut pe platforma Facebook.


După cum veți putea vedea, noua notificare -Watchlist- va informează despre cele mai recente episoade, având chiar opțiunea de a putea vizualiza “Următorul videoclip“, similara cu cea de pe Youtube.

Ambele sunt concepute pentru a va tine la curent cu noutățile și vor contribui, fără îndoiala, la creșterea vizionarilor și a unui conținut video mai larg. Pe măsura ce -Watch- se va extinde, probabilitatea de a utiliza publicitatea TV tradiționala in cadrul videoclipurilor de pe Facebook este semnificativă.

5. Publicitate Canvas in Instagram Stories

Ultima actualizare Facebook a săptămânii este utilizarea –Canvas Ads– in cadrul Instagram Stories. Anunțurile de tip Canvas care funcționează pe Facebook ca niște mini-site-uri web, oferă o experiența mai ampla, permițând brandurilor sa împărtășească o poveste mai complexa a mărcii.


Marketing Land scrie ca Facebook testează anunțurile de tip Canvas ca o extensie a ofertelor actuale de anunțuri Instagram Stories, astfel încât, utilizatorii ar putea sa treacă printr-un anunț de tip Story și sa fie transferați pe Canvas, oferind mai multe modalități pentru agențiile de publicitate pentru a maximiza utilizarea anunțurilor de pe Instagram.


Instagram, care are acum peste 700 de milioane de utilizatori, a înregistrat o creștere rapida a agenților de publicitate activi – de la 200 000 in februarie 2016 la mai mult de un milion la doar 12 luni mai târziu. Pentru a valorifica aceasta atenție, platforma urmărește sa adauge mai multe opțiuni pentru anunțuri cat mai creative pentru a ajuta brandurile sa aibă rezultatele dorite.

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl