Despre ce vorbesc oamenii pe LinkedIn

E posibil să fi observat o nouă secțiune apărând în partea dreaptă a feedului tău de LinkedIn. După cum poți vedea în captura de ecran, noua opțiune arată conținut în trend în timp real, subliniind conversațiile cheie care au loc într-un anumit moment. Unealta care arată despre ce vorbesc oamenii te poate ajuta să-ți concentrezi postările pe această rețea și să mărești engagementul.

Conform Hindustan Times, schimbarea de la LinkedIn este momentan disponibilă doar pentru aproximativ 25% dintre utilizatori, însă recent a fost făcută disponibilă pentru 90% dintre utilizatorii de desktop din India. De ce India? Pentru că această țară este pe locul 2 (după SUA) ca număr de utilizatori LinkedIn, ceea ce a făcut logică o concentrare pe aducerea de noi funcții pentru această piață.

India este câmpul de luptă pentru giganții din IT. Din moment ce China blochează accesul la majoritatea rețelelor sociale, rămâne India, cu aproximativ 1,3 miliarde de cetățeni ca principală oportunitate de creștere. Problema este că mari părți din țară încă nu au acces la internet, în jur de 3 sferturi din populație. Chiar și așa, India este și a doua cea mai mare piață de desfacere pentru smartphone-uri, deci potențialul de creștere este uriaș, cu noi utilizatori căpătând acces la web în fiecare an. Chiar dacă va dura ceva timp, este clar de ce companiile mari nu pierd nicio oportunitate aici.

În ceea ce privește conținutul în tendințe, LinkedIn plănuiește să ofere această funcție tot mai multor oameni cu timpul, pentru a îi ține la curent cu ce se întâmplă. Utilitatea funcției depinde de abordarea pe care o ai față de conținut, dar în general nu strică să știi ce este în trend și să postezi din perspectiva profesiei tale pe subiectele respective.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl