Campanii de marketing pe Facebook – Studiu de caz ASOS

[dropcap]A[/dropcap]SOS este un retailer de fashion extrem de cunoscut în toată lumea – are 13 milioane de vizitatori unici din 160 de țări în fiecare lună. La o asemenea popularitate, unii ar crede că e de prisos să se investească în social media, însă ASOS dovedește că și social media are un rol extrem de important în globalizarea companiei. ASOS derulează periodic campanii pe Facebook, dar astăzi vom vorbi despre una dintre campaniile derulate în această vară, care anunța startul la reducerile de sezon.

Pentru aceasta, ASOS s-a folosit de pagina de Facebook, de anunțuri și Sponsored Stories, cu scopul de a crește vânzările pentru campania de solduri creată pe website-ul companiei, dar și de a genera emoție și așteptare pentru această lansare și de a crește conectivitatea comunității.

Care a fost abordarea? În primul rând, ASOS, care a lucrat cu agenția Independents United, a realizat o aplicație customizată pentru pagina de Facebook a brandului. Această aplicație permitea fanilor să joace o serie de patru jocuri, jucătorii fiind încurajați să share-uiască jocurile cu prietenii lor, câștigând astfel puncte de viralitate. Jucătorii care câștigau cele mai multe puncte intrau automat în primele poziții din topul viralității și puteau accesa primii vânzările pentru produsele reduse, iar cei care aveau puncte mai puține puteau să înceapă cumpărăturile abia 30 de minute mai târziu. În plus, pentru a se asigura că oamenii se vor reîntoarce pentru cumpărături, ASOS le-a oferit jucătorilor și alte diferite discount-uri și oferte promoționale.

Pentru a-și face cunoscută aplicația, dar și pentru a crește gradul de conectivitate cu aceasta, ASOS s-a folosit de diferite instrumente plătite ale Facebook, cum ar fi Facebook Ads și Sponsored Stories.

Anunțurile plătite au țintit piețele din America, Marea Britanie, Franța și Germania și tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani. Apoi, ASOS a folosit Sponsored Stories pentru ca de fiecare dată când un fan dădea Like paginii de Facebook ASOS sau interacționa un un wall post, toate aceste acțiuni să fie share-uite cu prietenii acestora.

Care au fost rezultatele?

Rezultate pe scurt:

  • 174.000 de oameni au folosit aplicația

  • 715.745 de share-uri ale aplicației

  • 1 milion de oameni au văzut aplicația

  • cu 32% a crescut numărul fanilor pe Facebook

În a doua zi a lunii iunie s-a înregistrat vârful de vânzări pentru ASOS la acea vreme. Apoi, au fost nu mai puțin de 174.000 de oameni care au intrat în topul viralității, adică 174.000 de oameni care au folosit aplicația făcută de ASOS. În plus, au fost 715.745 de share-uri ale aplicației, prin care oamenii erau invitați să se joace și să intre astfel în topul viralității. Mai mult, aplicația a fost văzută de peste 1 milion de oameni, iar numărul fanilor ASOS a crescut cu 32 de procente. În prezent, numărul fanilor ASOS de pe pagina sa de Facebook este de peste 2,7 milioane, fiind una dintre cele mai populare pagini ale unui magazin online de fashion.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0