Celebrităţile renunţă la Twitter, pe motiv că vibraţia e negativă

Jennifer Love Hewitt şi Alec Baldwin s-au întors împotriva Twitter, spunând că serviciul care la început era fun, acum a devenit prea iritant pentru ei ca să mai continue. Când vine vorba de Alec Baldwin şi renunţarea sa la Twitter, e greu de crezut că se va întâmpla pentru totdeauna, pentru că Baldwin e recunoscut pentru închiderea repetată a contului său. Însă după ultimele sale declaraţii, apărute într-un interviu acordat Vanity Fair Daily, se pare că de data asta chiar se va ţine de cuvânt. Sau nu?!

alec baldwinRevelaţia de la înmormântare

În urmă cu mai bine de o săptămână, Baldwin şi-a închis (a câta oară?) contul său de #Twitter. Când a fost întrebat de jurnalistul de la VF Daily dacă şi-l va redeschide, Baldwin a răspuns clar şi răspicat: „Niciodată. Nu.” Şi a continuat: „Am fost la înmormântarea lui Jimmy Gandolfini (James Gandolfini a fost un actor italo-american, cunoscut pentru rolul Tony Soprano din serialul Clanul Soprano produs de HBO – n.r.) şi când eram acolo am realizat că Jimmy Gandolfini nu avea cont de Twitter. Jimmy Gandolfini a fost o persoană atât de iubită şi un actor atât de admirat şi nu i-a păsat deloc de social media”. #Baldwin a mai spus că a învăţat o lecţie de la acea înmormântare: „Mi-am spus – asta e o pierdere de timp. Adică uneori e distractiv, dar din ce în ce mai puţin. Este doar o crăpătură în carcasa ta blindată, pentru ca oamenii să vină şi să te omoare. M-am oprit şi mi-am spus – o să încerc să nu mai fac asta”. Aceeaşi înmormântare a fost şi cauza celei mai recente tirade twittoriene ale lui Baldwin împotriva unui jurnalist de la Daily Mail care i-a acuzat pe soţii Baldwin că trimit tweet-uri în timpul unei ceremonii funerare. Răspunsurile lui Baldwin (pentru că au fost mai multe), recunoscut pentru temperamentul său vulcanic, pe care îl arată nestingherit de câte ori are ocazia, nu s-au lăsat deloc aşteptate şi contul său de Twitter a scuipat, ca un vulcan în erupţie, tweet-uri care mai de care mai ameninţătoare. Pentru că traduse în limba română nu ar mai avea farmec, le puteţi vedea aici, în varianta originală. Şi ca să fie şi mai spectaculos, în mijlocul tiradei de tweet-uri, Baldwin a anunţat, tot pe Twitter, că şi-a concediat agentul de publicitate.

Twitter, trecut pe lista de aşteptare

De cealaltă parte, adică partea mai stabilă, stă actriţa din serialul Client List, Jennifer Love Hewitt. Este greu de crezut că oamenii de pe Twitter găsesc lucruri negative pe care să le spună la adresa ei, dar ea spune că asta se întâmplă şi că, gata, cum ar veni a terminat şi ea cu Twitter. „Din păcate, cu toată negativitatea pe care oamenii aleg să o trimită pe Twitter, la fel ca şi ameninţările către propria lor stare de bine, sunt tristă să spun că Twitter nu mai este pentru mine. M-am bucurat de toată bunătatea şi dragostea pe care le-am simţit, precum şi de tot suportul, dar această pauză este necesară. Viaţa ar trebui să fie plină de pozitivitate şi de susţinere reciprocă, nu de ameninţări şi vibraţii negative. Pentru toţi dintre voi care aţi făcut din asta (din Twitter – n.r.) o bucurie, mulţumesc din tot sufletul”, a fost mesajul lui Hewitt trimis prin mai multe tweet-uri consecutive.
#Hewitt şi Baldwin se alătură astfel unei liste în creştere de celebrităţi care au părăsit Twitter-ul. Cel mai notabil abandon a fost cel al lui Ashton Kutcher, prima persoană care a atins 1 milion de followers pe această reţea de socializare. El a luat o pauză lungă după ce a fost asaltat de comentarii negative din cauza unuia dintre tweet-urile sale. Mai târziu, el a revenit, dar cu o abordare mai mult profesională. Iar la conferinţa CTIA Wireless 2013, care a vut loc în Las Vegas, #Kutcher a spus: „Din lipsa unui verb mai bun, media a venit şi a @&$#%! (cuvânt explicit) totul. Când am început prima dată (cu social media – n.r.) am simţit o media democratizată. Acum, nu simt decât media”. Amuzant e că şi Kutcher a simţit nevoia să înjure, aşa cum s-a întâmplat şi cu Baldwin când a explicat negativitatea de pe Twitter.

lady gagaUn du-te vino celebru 

Alte vedete care au renunţat la Twitter de-a lungul timpului sunt: Demi Lovato, în 2012, Sinead O’Connor (2011), John Mayer (2010), care şi-a lăsat în urmă 3,7 milioane de followers şi se pare câ acum îi place mai mult #Tumblr şi Miley Cyrus (2009), care şi-a luat la revedere de la Twitter printr-un video postat pe YouTube, care a strâns peste 18 milioane de vizualizări. În octombrie 2009, Cyrus şi-a şters contul de Twitter, dar a revenit mai târziu aici. Iar în urmă cu trei zile, pe contul de Twitter al cântăreţei pop Lady Gaga a apărut mesajul „Această interfaţă a fost închisă temporar. Vă rog reveniţi pentru update-uri”. Nu se ştie dacă această mişcare este una reală sau doar o mişcare de marketing şi e greu de crezut că Lady Gaga va renunţa definitiv la contul său de Twitter, în condiţiile în care are 38 de milioane de followers, fiind al treilea cont Twitter ca popularitate, după Justin Bieber şi Rihanna.
Dar de ce e aşa important că pleacă vedetele de pe Twitter? Păi, când vedetele pleacă, pleacă şi oamenii. Asta nu înseamnă că vom asista la un exod de pe tărâmul twittorian, dar cu siguranţă aceste vedete nu sunt singurele care simt aceste “vibraţii negative”. Voi ce părere aveţi? S-a schimbat Twitter în ultimul an? V-aţi gândit să vă închideţi contul?

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0