Cum să creezi un brand care să inspire

Dacă vrei să creezi un brand care să fie aproape de potențialii și actualii clienți, acesta trebuie să inspire. Poveștile brandurilor  permit oamenilor să se indentifice cu acestea, răspunzând la întrebările „de ce” și „cum” despre companie. O poveste de brand trebuie să trezească sentimente. Iată 20 de sfaturi care te pot ajuta:

1.Adevărul

Autenticitatea poate fi obținută doar cu transparență și sinceritate. Vei fi surprins de cât de repede oamenii își dau seama dacă încerci să îi păcălești – oamenii vor să știe de la început la ce să se aștepte din partea companiei.

2.Scopul

Nu e suficient ca o companie să vrea să facă profit – un brand trebuie să aibă un țel mai înalt. Un brand cu un scop va avea beneficii pe termen lung.

3.Viziunea

Viziunea înseamnă tot impactul pe care vrei ca brandul să îl aibă în lume și tot ceea ce faci în cadrul afacerii tale trebuie să urmeze această viziune.

4.Valorile

Setul de principii al brandului este cel care îți permite să îți urmezi viziunea – acesta dă formă culturii interne a companiei și ghidează angajații în munca de zi cu zi. Brandul ar trebui să aibă aceleași valori precum clienții săi.

5.Produsele și serviciile

Motorul unei afaceri este reprezentat, bineînțeles, de ceea ce vinde aceasta. Produsele/serviciile trebuie să se ridice la nivelul poveștii create în jurul brandului și să se țină de promisiunile făcute.

6.Oamenii cu care lucrezi

Tu și cei cu care lucrezi aveți sarcina de a spune povestea brandului; fiecare angajat are acest rol important. Trebuie să te asiguri că și-l pot duce la îndeplinire.

7.Valoarea pe care o oferi

Produsele și serviciile pe care le oferi ar putea să nu fie suficiente pentru a arăta ce valoare oferă brandul tău – arată asta clar pentru a îți convinge audiența de cât de bun e.

8.Numele și sloganul

Nu poate exista un brand fără un nume și un slogan care să-l reprezinte. Numele trebuie să fie ușor de recunoscut, iar sloganul trebuie să fie concis.

9.Conținutul și mesajele

Conținutul și mesajele sunt inima poveștii brandului tău – acestea oferă detalii despre brand și ajută la atragerea atenției clienților. Aici trebuie să îți impui vocea brandului, creându-i o personalitate.

10.Designul

O mare parte din identitatea unui brand este dată de partea lui estetică, în special logoul – acesta este primul recunoscut de clienți. Dacă este făcută cum trebuie, identitatea vizuală a brandului îi poate influența pe oameni.

11.Acțiunile tale

Nimic nu pune mai mult un brand în valoare decât acțiunile pe care acesta le face. Fiecare acțiune contează – de la cum îți conduci afacerea la modul în care interacționezi cu clienții.

12.Experiențele clienților

O altă parte majoră din poveste este formată din experiența pe care o au clienții cu produsul companiei. Nu contează cât de bun este marketingul dacă nu îți poți îndeplini promisiunile.

13.Prețul și calitatea

Prețul produselor și serviciilor tale, alături de calitatea lor, determină, de asemenea, valoarea brandului. Asta va influența și tipul de clienți pe care îi vei atrage. Fie că ai un brand de buget sau de lux, calitatea trebuie să primeze.

14.Pozitionarea și percepția

„Percepția devine realitate” spune o zicală veche. Modul în care ești văzut de audiența ta influențează poziționarea afacerii – contează mai mult cum le câștigi inimile decât cum le influențezi gândirea.

15. Distribuția

La fel ca important ca ceea ce vinzi este și modul în care produsele tale ajung la cumpărături. Acest lucru îți poate da un avantaj, dacă ai o metodă unică și convenabilă.

16.Localizarea

Succesul pe termen lung al afacerii tale poate ține cont și de locul în care se află compania. Strategia de business trebuie să se potrivească locației și vice-versa. Vizibilitatea și accesibilitatea dictează numărul de clienți care pot ajunge la tine.

17.Exclusivitatea

Există produse disponibile oriunde și produse exclusive. Fiecare are avantaje și dezavantajele sale, atât pentru afacere, cât și pentru clienți.

18.Comunitatea

Clienții tăi spun cel mai frumos povestea brandului – o comunitate de clienți loiali adunați în timp poate fi un factor important al succesului.

19.Reputația

Povestea brandului, spusă de clienți, tinde să se împrăștie mult mai repede. O reputație proastă nu poate fi ștearsă cu nicio campanie de marketing. Menține-ți o reputație bună!

20. Reacțiile și impresiile

Abilitatea de a ajunge la clienți și modul în care ei reacționează cu brandul sunt extrem de importante. Acestora ar putea să nu le pese deloc de produsele tale sau să facă cozi pentru a le cumpăra.

Toate elementele enumerate mai sus te ajută să creezi un brand cu poveste, care comunică eficient cu publicul său și care, astfel, crește!

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl