Evoluția consumului media și strategia necesară pentru a ține pasul

În urmă cu o săptămână NetLine Corporation a realizat un studiu cu titlul Evoluția consumului media B2B în 2019. Acesta a revelat câteva trenduri interesante comparând  sondaje, situații anuale și părerile profesioniștilor B2B din companii de diverse mărimi activând în peste 300 de domenii.

Conform studiului Google „Momentul Zero al Adevărului”, în medie un consumator are nevoie de 8 contacte cu conținutul unui brand pentru a deveni client. Acest lucru variază de la un domeniu la altul, însă în calitate de creator de conținut trebuie să fim de acord că acest lucru este adevărat. Să adăugăm în calcul și faptul că peste 90% dintre branduri au adoptat crearea de conținut, ceea ce înseamnă că este nevoie să se producă și se produce foarte mult conținut.

Asta înseamnă că evoluția consumului media de pe internet are o tendință pozitivă, iar publicul țintă este inundat din toate direcțiile. Potrivit acestui nou studiu, acest flux crește timpul necesar unui consumator pentru a trece de la un contact cu brandul la altul. Studiul NetLine concluzionează prin faptul că fiecare conținut nou produs trebuie să aibă relevanță, utilitate și să fie ușor de parcurs pentru a avea impact.

Așadar, dacă ai nevoie de X contacte cu conținutul pentru a transforma o persoană în client, per total, ciclul de vânzare va dura mai mult decât în urmă cu un an. Acest lucru nu este tocmai bun; așadar, ce poate face un marketer pentru a depăși propleme generate de această durată mărită?

Răspunsul este că trebuie să ducem conținutul mai aproape de ei. Standardul de azi pentru marketingul prin conținut este deținerea unui hub cu owned content, însă nu mai trebuie să ne așteptăm ca acesta împreună cu lista de e-mailuri să producă un client în perioada de timp cu care eram obișnuiți.

În schimb trebuie să amplificăm conținutul pentru a îl împinge în fața publicului  țintă. Trebuie să ajungem acolo unde ei se află deja și să nu îi deranjăm prea mult. Iar acest lucru este o provocare.

Marketing prin conținut și Amplificare

În ziua de azi amplificarea conținutului s-a schimbat. Acum este propulsată de Inteligență Artificială și are capabilități de țintire nemaiîntâlnite până acum – de aceea eMarketer prezice că se vor cheltui mai mult de 40 de milioane de dolari pe native advertising în America. În plus, marketingul prin conținut și amplificarea acestuia cu siguranță depășesc ca performanță reclamele care întrerup utilizatorii din activitate și la care brandurile apelează de un deceniu.

Tehnologia le permite marketerilor prin conținut să scaleze reclamele native, să țintească demografice și interese și zeci de rețele sociale/native în același timp. Aceste capabilități pot face în timp real din 4 articole peste 170 de ad units.

De aici, Inteligența Artificială optimizează fiecare reclamă pentru a arăta doar acele variante care generează interacțiuni cu conținutul. Această tehnologie este potrivită pentru cei care doresc să amplifice conținut.

Studiul NetLine este primul care a arătat că, pentru consumatori B2B, timpul petrecut între două contacte cu brandul a crescut. Din moment ce este nevoie de un anume număr pentru a converti un client, raționamentul logic este că ciclurile de vânzare vor dura cu câteva zile mai mult. Pentru a rezolva această problemă, creatorii de conținut B2B trebuie să profite de evoluția consumului media folosind tehnologii avansate ca cea explicată mai sus. Altfel există riscul de a te pierde prin multitudinea de lucruri de pe internet. Conținutul este important, dar ai nevoie ca el să fie văzut de oamenii potriviți pentru a fi eficient.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl