Cum să ne promovăm afacerea online!

Facebook este una dintre cele mai utilizate rețele de comunicare din lume. Conform statisticilor http://www.facebrands.ro/ doar la noi in tara sunt in jur de 5.084.260 utilizatori. A devenit rapid un centru de putere al activităţii de marketing din cauza numărului mare de utilizatori activi ai site-uli şi simplitatea de te conecta direct cu ei. Dacă doriti promovarea unei afaceri, produs, trupa sau brand, probabil ati fost sfatuit la un moment dat sa va creati o pagina pe Facebook, deoarece ” Facebook is huge”.

Pagina Facebook este conceputa special pentru afaceri, branduri, produse, site-uri şi alte lucruri de care oamenii ar putea fi interesati. Pentru o comercializare cat mai buna a produselor pe facebook, va trebui să se înţeleagă instrumentele disponibile, modul în care acestea sunt utilizate, cele mai bune practici şi cum să te folosesti de instrumentele oferite. Dar acesta este doar începutul. Odată ce aţi reusit sa puneti cap la cap piesele acestui puzzle veti fi capabili sa gestionati paginile de Facebook cu uşurinţă şi stil. Evident, unele dintre aceste opţiuni vor atrage mai multi fani, decat celelalte.

Trebuie mentionat si faptul ca Facebook nu este un canal destinat vănzării directe. Brandurile de succes pe Facebook  interacţioneaza cu clienţii, încercând să atragă simpatia acestora, insa nu omit sa ofere in postari link-uri directe catre website-ul lor.

In prima faza este de folos sa se adauge un tab de „bun venit”. Prin intermediul acestui tab, utilizatorii sunt indemnati sau li se evidentiaza butonul de like al paginii. Tabul poate contine o imagine si/sau o descriere a produsului.

Unul dintre cele mai importante lucruri de reţinut despre Facebook este faptul că informaţiile care sunt puse direct în Facebook, raman blocat în Facebook. Deci, dacă nu doriţi ca firma dumneavoastră să devină dependenta de Facebook, nu creea cel mai bun conţinut în Facebook. În schimb, puteti concepe continutul  în altă parte (cum ar fi site-ul dvs.), şi faceti trimitere la aceasta de pe Facebook. Unii aleg sa isi sincronizeze pagina de Facebook cu cea de Twitter, astfel încât conţinutul este mult mai expus si accesibil.

Pagina de Facebook ar trebui să furnizeze conţinuturi captivante (intre 1 si 2 postari pe zi). Puneţi întrebări, spuneti poveşti – orice ati face pastrati interesul utilizatorilor! Oferiti sfaturi şi trucuri, menţionati ştiri relevante şi încurajati comentarii şi feedback-uri. Cel mai rapid mod de a implica publicul este acela de a împărtăşi link-uri, solicitând comentarii şi opinii de la fanii paginii.

Nu numai ca fotografiile fac un brand mai de incredere, dar aduc si culoare paginii. Pentru a avea o pagina de facebook mai interesanta trebuie sa aveti grija la alegrea pozei pentru cover.

Optiunea de a pune intrebari pe facebook, este ceva ce aţi văzut, probabil, ca un utilizator obişnuit a Facebook-ului, dar merita sa-l utilizati ca instrument de marketing pentru branduri. Puteti pune intrebari legate de brand, cu scopul formarii unui sondaj de opinie.
Facebook Offers este de asemenea un alt instrument prin care se percep taxe firmelor care vor sa ofere reduceri si oferte speciale in reteaua sociala

Nu în ultimul rând, o companie se poate folosi si de concursuri.  Da, e adevărat – metodele folosite in viaţa reala au de asemenea efect si  în cadrul Facebook-ului. Acest instrument aduce beneficii statistic măsurabile pentru pagina respectivă de Facebook.

Deoarece Facebook-ul este intr-o continua transformare, este de asemenea important sa fim permanent in cautare de noi sfaturi si trucuri.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0