Cum să-ți crești traficul pe site de 150 de ori

SEO țintit și strategic poate aduce rezultate uriașe pentru paginile potrivite. Bineînțeles, important e să ai paginile „potrivite” pentru a avea cele mai bune rezultate. Aceste pagini trebuie să fie optimizate, să se poată crea legături cu conținutul și să fie oportune.

Oportunitatea de căutare este definită de o serie de factori cum ar fi mărimea și competitivitatea audienței relevante, iar aceasta determină rezultatele posibile – cu cât articolul este mai oportun, cu atât rezultatele vor fi mai bune. În esență, oportunitatea se concentrează în jurul cantității și tipului de trafic organic pe care îl poți primi atunci când te clasezi în rezultatele căutărilor cu un anumit termen de căutare.

Andrew Dennis, de la Page One Power, povestește despre un proiect recent al unui client care îndeplinea toți factorii de mai sus: site-ul era optimizat, te puteai lega ușor de conținut, iar subiectul era unul oportun. Traficul organic lunar a crescut de la 200 la 30 000 de vizite în 6 luni.

În acest articol vom vedea care au fost procesele și strategia folosite în acest demers. Pașii de urmat sunt:

 1. Identifică oportunitățile de trafic organic
 2. Creează o pagină nouă sau optimizează una existentă
 3. Asigură backlinkuri de valoare
 4. Repetă

1.Identifică oportunitățile de trafic organic

Cel mai important pas este acela de a găsi oportunitățile de căutare organică. Crearea de conținut util și câștigarea de linkuri cu autoritate mare stau la baza unei poziționări bune în motoarele de căutare, dar dacă nu țintești subiectele oportune, toate eforturile pot fi în zadar.

Identificarea oportunităților de căutare începe cu o analiză de competitivitate. Trebuie să înțelegi cum își câștigă traficul organic „inamicii” pentru a ști cum să transpui asta pentru site-ul tău. Pentru proiectul descris în acest articol, paginile competiției au fost analizate în funcție de:

 • Trafic organic pe lună
 • Tipul/formatul conținutului
 • Tipul și cantitatea de backlinkuri
 • Procentajul de trafic organic pe paginile din domeniu
 • Termenii și intenția de căutare

Analiza paginilor competitorilor ajută la înțelegerea audienței și a strategiei de conținut și la identificarea lipsurilor sau lucrurilor de care poate profita proiectul propriu.

2.Creează o pagină nouă sau optimizează una existentă

Analiza de competitivitate poate revela mulți termeni cheie cu potențialul de a atrage mult trafic, dacă paginile se vor situa bine pentru acele cuvinte. După identificarea acestor oportunități trebuie văzut dacă trebuie create pagini noi pentru aceste sintagme sau pot fi optimizate unele existente.

S-a descoperit o pagină cu un calculator util – de obicei, paginile de acest tip primesc multe linkuri – acesta este un cuvânt cheie care se caută în jur de 20 000 de ori pe lună și care era responsabil de 11% din traficul unui site competitor. Însă această pagină era slab optimizată.

Pentru a o face să se claseze mai bine în Google s-au făcut următoarele recomandări:

 • Folosirea termenului în titluri (H2 și H3)
 • Îmbunătățirea informațiilor pe subiectul respectiv
 • Convertirea fișierului de imagine în HTML
 • Reorganizarea paginii

Aceste mici modificări au fost suficiente pentru a face pagina să răspundă mai bine termenilor de căutare țintiți. Alte recomandări au fost:

 • Optimizarea legăturilor interne
 • Adăugarea de noi formate (vizuale, video, audio)
 • Reducerea mesajelor promoționale din paginile de informații
 • Includerea de variații multiple ale termenilor de căutare
 • Ajustarea structurii site-ului și mutarea paginilor
 • Legarea la conținut extern de încredere (studii științifice, departamente guvernamentale, instituții educaționale)

Deseori, pe site-ul tău vei găsi articole cu potențial de a capta oportunități de căutare, dar la care mai trebuie lucrat. În general, sunt suficiente mici modificări pentru a ajuta pagina să se claseze mai bine pe termeni noi.

Totuși, unele oportunități vor necesita construirea unei alte pagini. În aceste cazuri pune-ți aceleași întrebări pe care le-ai pune atunci când optimizezi o pagină existentă: cum răspunde asta la intenția celor care caută? Cum folosesc termenii cheie pe pagină? Ce variații ale acestora pot utiliza?

3.Asigură backlinkuri de valoare

După ce ai optimizat pagina, este timpul să faci rost de linkuri. Conținutul util și optimizarea on-page sunt calea către succes, dar linkurile vor întări acest statut și vor face ca pagina să apară ca o sursă de încredere cu mare vizibilitate în motoarele de căutare.

Pentru proiectul analizat aici a fost setată o țintă de 15 linkuri la fiecare 3 luni. Această țintă a fost stabilită în funcție de nivelurile de competiție, tendința de apariție a linkurilor în nișă și cunoașterea faptului că pagina era optimizată pentru citare și intenție.

Din moment ce acestă pagină era dedicată unei unelte, putea fi folosită următoarea tactică de adunare de linkuri: promovarea unei resurse existente pentru a primi linkuri pe alte site-uri cu resurse. Această strategie nu este întotdeauna o soluție, dar utilitatea calculatorului a permis acest lucru în cazul de față.

De asemenea, dacă analiza se limita la pagini de resurse din domeniul principal al clientului (somnul și ciclul somnului), oportunitățile ar fi fost rapid epuizate. Pentru a diversifica abordarea, au fost țintite și nișe tangențiale în care ar putea fi folosită unealta clientului – pagini despre sănătate, resurse pentru studenți, pentru parenting ș.a.

Legarea acestor nișe de site-ul clientului, prin nevoia de a avea un somn adecvat, a deschis ușa către mai multe oportunități. Abilitatea de a găsi audiențe relevante care nu sunt în mod direct legate între ele este foarte importantă pentru a mări oportunitățile și a asigura suficiente linkuri cât să se simtă.

În plus, a fost identificat conținut pe blogul clientului în care exista oportunitatea de creare de legături interne. Aceste articole au ajutat procesul de link building și au transferat din autoritatea lor la pagina cu calculatorul.

4.Repetă!

Partea cea mai bună a procesului enunțat mai sus este faptul că e scalabil. Acest studiu de caz se concentrează pe o singură pagină, care a avut rezultate remarcabile, însă procesul poate fi folosit pe oricâte pagini. De fapt, s-a implementat același proces pe o altă pagină, care a ajuns de la foarte puțin trafic la peste 500 de vizite pe lună într-un timp similar.

Componenta cheie este identificarea celor mai importante oportunități de căutare disponibile. După ce s-a realizat acest lucru și paginile care să beneficieze de ele, poți folosi procesul acesta pentru a îmbunătăți performanța organică și canaliza mult trafic relevant.

Dacă poți face asta în mod regulat și pe mai multe pagini, în timp, întregul site va crește vertiginos.

Ține minte că durata de la care se văd rezultatele ține de competiție. Dacă deja ai optimizat o pagină care merită să se claseze mai bine, tot trebuie să asiguri linkuri suficiente cât să o facă competitivă – lucru care necesită timp – abia apoi clasarea va fi mai bună, pe măsură ce Google recunoaște autoritatea linkurilor tale, și atunci va începe să crească și traficul.

SEO nu este un proces de scurtă durată, doar dacă există consistență vor apărea rezultate vizibile pentru performanța organică a unui site.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl