Paginile Facebook vor putea răspunde direct mesajelor de pe Instagram

Noua opţiune vine în urma celui mai recent anunţ venit din partea celor de la Facebook, aceştia lucrând la integrarea celor 3 aplicaţii Messenger, Instagram şi WhatsApp.

De ce ar trebui să îţi pese

Această modificare va economisi mult timp brand-urilor care se ocupa şi de Pagini Facebook şi de conturi Instagram. Accesarea mesajelor venite din aplicaţii diferite printr-o singura platformă de mesagerie va uşura felul în care oferă asistenţă clienţilor şi va ajuta brand-urile să răspundă tuturor mesajelor venite de la clienţi într-un singur loc.

Anibal Fuentes Perez care deţine Pavos Extreme şi a testat varianta Beta, spune că noua opţiune de “Unificare” a mesajelor a fost de ajutor în ceea ce priveşte problemele legate de asistenţa pentru clienţi. “M-a ajutat să economisesc timp şi a facilitat comunicarea cu clienţii mei, mai ales în perioadele mai aglomerate, cum ar fi de Crăciun, când primesc un flux mare de mesaje,” spune Perez.

Serviciul de mesagerie “Unificată” pentru Paginile Facebook a venit la scurt timp după ce CEO-ul Mark Zuckerberg a anunţat planurile Facebook de a integra cele trei aplicaţii: Messenger, Instagram şi WhatsApp.

Faptul că agenţiile de publicitate vor putea să primească mesaje Instagram direct în căsuţa poştală a Paginii Facebook este în concordanţă cu iniţiativa Facebook de a integra toate cele trei aplicaţii. La momentul respectiv, cei de la Facebook spuneau că proiectul încă se afla în stare incipientă, însă plănuiau să termine totul până la sfârşitul anului 2019 sau la începutul următorului an. Faptul că acest lucru s-a întâmplat la câteva zile după ce compania anunţa intenţia de a integra cele trei aplicaţii arată cât de repede s-au mobilizat să pună în aplicare acest plan.

Alte informaţii

  • Modificarea va fi pusă în aplicare mai întâi în Statele Unite, apoi în Brazilia.
  • Cei ce deţin Pagini Facebook vor putea să răspundă mesajelor venite de pe Instagram. Vor face asta prin intermediul Inbox-ului Paginii, atât de pe desktop cât şi de pe aplicaţiile mobile.
  • Facebook a făcut acest anunţ în timpul Communities Summit, un eveniment annual găzduit în sediul companiei, la Menlo Park. La acest eveniment au participat peste 400 lideri de comunităţi şi mici companii.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl