Facebook testează un nou Timeline, cu o singură coloană pentru postări

Facebook pregăteşte o nouă versiune a interfeţei Timeline, ce prezintă informaţiile într-un mod mai plăcut şi uşor de urmărit.

Designul ales reduce numărul de coloane pentru postări la una singură, faţă de două cât erau afişate până acum. Deşi încă mai există şi o a doua coloană, aceasta este folosită pentru gruparea modulelor cu informaţii, cum ar fi activitatea recentă, lista de prieteni şi albumele cu fotografii. Coloana din stânga este mai lată şi rezervată pentru informaţii distribuite în profilul de utilizator: mesaje de status, postările pe wall şi alte tipuri de conţinut.

Deşi coloana din dreapta a fost îngustată, în lista de prieteni sunt vizibile acum 9 profile de utilizator, grupate în configuraţie 3×3, faţă de 8 profile în configuraţie 2×4 pentru vechiul Timeline. Aceeaşi regulă este valabilă şi pentru selecţia de poze din albumele foto.

Grupând toate postările într-o singură coloană, noul Timeline devine mult mai uşor de urmărit,nemaifiind nevoie să plimbăm ochii stânga-dreapta pentru a cuprinde toate informaţiile.

Din păcate interfaţa are şi câteva dezavantaje. Toate postările fiind grupate pe coloana din stânga,noul Timeline este mai lung şi iroseşte mult spaţiu, lăsând coloana din dreapta ocupată doar în partea de sus, unde se află modulele cu informaţii.

Interfaţa Timeline modificată se află acum în fază de testare şi este vizibilă doar pentru o mică parte din utilizatorii Facebook, însă va fi introdusă în cele din urmă pentru întreaga reţea de socializare, înlocuind vechiul Timeline cu două coloane.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0