Facebook va renunţa la Sponsored Stories în luna aprilie

[dropcap]F[/dropcap]acebook anunţase că va renunţa la serviciul de promovare Sponsored Stories încă din iunie, anul trecut, dar abia acum câteva zile a făcut publică data la care acest serviciu va dispărea. Această schimbare, care va intra în vigoare pe 9 aprilie 2014, face parte dintr-o serie de schimbări referitoare la intrumentele de promovare. Într-un anunţ, făcut în luna iunie a anului trecut, Facebook a declarat: „Viziunea noastră este că în viitor, un advertiser poate veni la Facebook şi ne poate spune care sunt lucrurile pe care vrea să le obţină, iar intrumentele noastre publicitare vor sugera automat combinaţia corectă de produse pentru a-i ajuta să obţină acele lucruri.”

sponsored-stories

Dar ce înseamnă mai exact Sponsored Stories? Cu siguranţă aţi văzut, de-a lungul timpului, în newsfeed, mesaje publicitare ale unor companii sau branduri, care vă erau familiare sau, dimpotrivă, de care nu aţi auzit niciodată până atunci. Este o explicaţie simplă pentru acest lucru: prietenii din lista voastră au dat like, au postat sau au interacţionat în vreun fel cu un brand care foloseşte Sponsored Stories, iar aceste interacţiuni apar în news feed-ul vostru. De altfel, Sponsored Stories sunt unele dintre cele mai controversate formate publicitare de pe Facebook – în esenţă, compania vă „împachetează” unele activităţi de pe Facebook şi le oferă advertiserilor, pentru ca aceştia să le revândă prietenilor voştri, fără a avea însă permisiunea voastră. Dacă, de exemplu, daţi check-in la Starbucks, compania poate vinde această informaţie către Sturbucks, pentru ca ei să folosească acest lucru.

Cel mai probabil, Facebook a fost forţată să renunţe la această sursă de venit, mai ales după ce în august 2013 reţeaua de socializare a convenit să plătească 20 de milioane de dolari într-un proces pe această temă.

Dar nu înţelegeţi greşit: publicitatea pentru business-uri, branduri şi produse nu va dispărea de pe Facebook. Cu toate astea, ele vor fi mult mai clar integrate şi optimizate pentru a se potrivi ideii Facebook de „context social”.

Ce implicaţii va avea această schimbare în traficul paginilor de brand şi marketingului pe Facebook? Este clar că este un subiect fierbinte, despre care toată lumea are câte o părere. Şi chiar dacă Facebook nu taie, cu siguranţă, legăturile cu publicitatea plătită, este clar că utilizatorii săi se vor bucura de o experienţă şi o interacţiune mult mai „naturale”.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0