Cum ar trebui să folosească antreprenorii Instagram Stories în 2019?

Într-un studiu recent, Buffer a analizat 15,000 de povestiri de pe Instagram de la 200 dintre cele mai mari brand-uri din lume. Ştiai că 400 de milioane de oameni folosesc Instagram Stories în fiecare zi? Instagram Stories oferă afacerilor o oportunitate unică de a atrage atenţia publicului şi a clienţilor potenţiali. Conţinutul de pe Instagram Stories este incredibil de atrăgător, dar care sunt cele mai bune practici pentru antreprenori?

Instagram Stories: principalele rezultate ale studiului celor de la Buffer

Cei de la Buffer s-au întrebat în studiul lor care este performanţa Instagram Stories pentru brand-uri şi afaceri; iată ce au descperit:

1. Numărul optim de povestiri postate este de la unu la şapte

Experţii de la Buffer au identificat numărul optim de povestiri individuale care produce cea mai mare rată de finalizare. Rata de finalizare este calculată determinând de câte ori au fost vizualizate povestirile în totalitate, într-o perioadă de 24 de ore. Astfel, au descoperit că numărul optim de povestiri postate este de la unu la şapte; după şapte povestiri, rata de finalizare scade sub 70%.

Totuşi, este important de menţionat că acest număr este orientativ, nu reprezintă o limită strictă: este crucial să experimentezi tu singur şi să foloseşti rezultatele pentru a determina ce funcţionează cel mai bine pentru tine.

Chiar dacă postezi mai multe povestiri, 12 sau 20, rezultatele sunt tot extraordinare. Diferenţa între ratele de finalizare pentru povestirile cu şapte frame-uri sau cele cu 20 de frame-uri este foarte mică.

Poate chiar ceea ce este şi mai incredibil, conturile mari care postează peste 20 de povestiri tot obţin o rată de finalizare de 55% sau mai mult, dovedind cât de atractiv poate fi conţinutul povestirilor, chiar şi pe o întindere mai mare.

2. Cel mai bun moment de a posta pe Instagram Stories este în afara orelor de lucru

Una dintre cele mai interesante concluzii ale studiului celor de la Buffer este legată de identificarea celui mai bun moment de a posta pe Instagram Stories. Brand-urile care depun foarte mult efort pentru a crea conţinut atractiv vor dori să maximizeze impactul său.

Sunt sute de factori diferiţi care compun algoritmul Instagram Stories. Cu toate acestea, momentul în care alegi să postezi joacă un rol cheie pentru succesul şi impactul conţinutului tău. Studiul a descoperit că există patru vârfuri de creştere distincte, dimineaţa, după-amiaza şi seara. Cu alte cuvinte, în afara orelor normale de lucru. Se pare că cele mai bune momente de a posta pe Instagram Stories sunt între 4 am – 6 am, 8 am – 10 am, 12 pm – 2 pm şi 8 pm – 10 pm.

O ipoteză care încearcă să explice de ce aceste momente sunt cele mai potrivite este că lumea are mai mult timp înainte de a începe lucrul, în timpul pauzei de prânz şi seara, după program. Dacă postezi între aceste ore, povestirile tale vor avea un succes mai mare.

De asemenea, dacă postezi conform unui orar constant, vei putea să răspunzi aşteptărilor publicului şi să menţii interesul acestuia ridicat. Dacă postezi o dată pe zi timp de o săptămână şi apoi nu mai postezi nimic timp de o lună, urmăritorii tăi vor avea mai puţine şanse să îţi vadă postarea. Aşa că ai grijă să postezi în afara orelor normale de lucru şi într-un ritm constant.

3. Un volum mai mare de conţinut duce la un impact mai mare şi la o creştere a afişărilor

După cum ştii, Instagram Stories este o platformă puternică pentru brand-uri şi afaceri. Un motiv pentru importanţa sa este şi faptul că pragul de consum al conţinutului pare a fi mai ridicat aici. Cu cât mai mult conţinut este postat de către oameni şi brand-uri, cu atât mai puţin spaţiu rămâne pentru ceilalţi. Deoarece povestirile dispar după 24 de ore, se creează mult mai multe oportunităţi pentru afişarea conţinutului mai recent.

Studiul celor de la Buffer arată că, odată cu creşterea volumului de conţinut, impactul va fi mai puternic şi afişările vor creşte de asemenea. Astfel că se poate spune cu siguranţă că volumul conţinutului influenţează pozitiv în mod direct indicatorii care măsoară impactul şi afişările.

Aşadar, datele arată că poţi creşte impactul şi afişările dacă postezi mai mult conţinut pe Instagram Stories, însă, cu toate acestea, nu e indicat să postezi foarte mult conţinut doar de dragul de a posta.

Algoritmul Instagram Stories ordonează povestirile din feed în funcţie de interacţiunea utilizatorilor cu acel profil. Astfel, dacă eşti activ şi atragi oameni către conţinutul tău şi în acelaşi timp interacţionezi cu conţinutul celor care îţi vizualizează povestirile, îţi vei putea creşte şansele ca povestirea ta să fie poziţionată mai sus în feed.


Cele mai bune practici în postarea pe Instagram Stories

1. Postează cele mai bune povestiri primele

Într-un studiu din 2018, cei de la Delmondo au descoperit că, în medie, cei mai mulţi oameni renunţă la interacţiune de la prima sau de la ultima povestire. Astfel, dacă prima ta povestire nu captează imediat atenţia publicului, oamenii vor renunţa repede şi vor căuta altceva: aşa că asigură-te că vei avea conţinut atrăgător la început.

Gradul de renunţare scade pe măsură ce utilizatorii vizualizează mai multe povestiri; pentru urmăritorii loiali, care ajung la ultima povestire, cei de la Buffer recomandă includerea unui call-to-action, pentru a le oferi un pas suplimentar acestora.

2. Menţine povestirile simple

Astăzi, Instagram Stories este unul dintre cele mai atrăgătoare canale de social media. Ratele de finalizare sunt de peste 50% şi din ce în ce mai mulţi utilizatori vizualizează conţinutul povestirilor zilnic. Acum este momentul perfect pentru ca brand-ul tău să înceapă să experimenteze cu această platformă. Povestirile tale nu trebuie să fie complicate: tot ce trebuie să faci este să foloseşti o imagine de fundal, să adaugi un mesaj simplu şi la obiect şi să completezi cu elemente decorative minimale şi logo-uri.

3. Calculează regulat indicatorii de performanţă

Sfaturile de mai sus reprezintă doar începutul pentru antreprenorii care vor să folosească Instagram Stories cu succes în 2019 şi să îşi îmbunătăţească rezultatele. Pentru a profita la maxim de această platformă, este foarte important să îţi calculezi cu precizie şi regulat indicatorii de performanţă. O monitorizare atentă a datelor de mai jos te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti constant rezultatele:

  • Rata de finalizare
  • Impactul şi afişările
  • Ratele de renunţare în funcţie de povestire
  • Momentul postării
  • Lungimea povestirilor

Laurențiu Barbu
SEO & Social Media Specialist
Tel. 0769.656500
laurentiu.barbu@socialmedia.roWhat do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl