Care sunt cele mai utilizate 5 aplicații de analiză Instagram

Dacă vrei să îți dezvolți performanțele afacerii tale pe Instagram, un bun instrument de analiză îți va oferi diverse date de mare valoare. Însă alegerea instrumentului potrivit trebuie făcută în funcție de mărimea companiei, stilul tău de învățare și cât de mult știi despre structurile de date.

Cu atât de multe unelte disponibile pe piață, e cazul să facem o mică diferențiere. Următoarele sunt cele mai utilizate 5 aplicații de analiză Instagram, fiecare venind cu plusurile și minusurile sale.

Sprout Social

Ce spun ei: pe site-ul lor, cei de la Sprout Social spun că au un instrument de „analiză rapidă”, care arată care dintre postări performează, urmărește engagementul, măsoară ROI-ul comparând campaniile plătite cu cele organice și construiește rapoartele în funcție de mai multe profiluri, comparând performanța.

Plusuri: Sprout Social oferă webinarii, conferințe și îi învață pe oameni cum să își optimizeze uneltele. De asemenea, oferă abilitatea de a programa postări pe Instagram cu ușurință, însă are integrare și cu alte platforme. În plus, Sprout Social îți permite să gestionezi toate platformele pentru afaceri multiple, fiind foarte util pentru un manager social media cu mulți clienți diferiți.

Minusuri: Aplicația pentru smartphone nu include Analytics și are un preț destul de mare. Acest instrument este mai potrivit pentru managerii social media care au timp să descopere toate funcționalitățile sale decât pentru cei care au o companie mică și fac ei totul.

Union Metrics

Ce spun ei: Union Metrics spune că instrumentul lor de analiză Instagram te va ajuta să îți înțelegi audiența evidențiind fanii de top și susținătorii. UM poate și să urmărească performanța Storie-urilor, să măsoare engagementul și reach-ul real. Aceste unelte pun la dispoziție informații despre ce tip de conținut preferă audiența ta, dar și cum să îți optimizezi conținutul pentru aceasta. UM va stoca aceste informații pentru a ți le putea oferi atunci când ai nevoie.

Plusuri: Utilizatorii spun că le place funcția de a urmări popularitatea hashtagurilor. Anumite părți ale Union Metrics sunt gratuite și platforma poate lucra cu cantități mari de date: un utilizator spune că și-a urmărit unul dintre hashtaguri cu peste 1,5 milioane de fotografii.

Minusuri: Dacă vrei să monitorizezi mai multe conturi poate costa mult. Uneori încărcarea se face lent.

Iconosquare

Ce spun ei: Iconosquare oferă 14 zile de încercare gratuită pentru unealta lor de analiză Instagram și poți lucra la comun cu echipa ta sau clienții prin e-mailurile pe care le trimite platforma. Iconosquare are o componentă de analiză comparativă care îți permite să te compari cu alți jucători din industrie. Instrumentul include un calendar de conținut care permite etichetarea altor conturi și adăugare de locații pentru a crește engagementul.

Plusuri: Utilizatorii iubesc funcția de analiză a Storie-urilor, dacă folosești așa ceva în strategia ta de marketing. Acest instrument este ușor de utilizat și pentru cei nu tocmai familiarizați cu tehnologia, dar în același timp oferă și defalcări pe datele demografice ale audienței, incluzând genul, vârsta și locația.

Minusuri: Unii utilizatori au fost confuzi cu privire la numele categoriilor folosite de Iconosquare. De asemenea, cei care vor să încarce fotografii mari vor trebui să le redimensioneze pentru această platformă; e-mailurile, deși utile, pot fi foarte frecvente uneori.

squarelovin

Ce spun ei: Acest instrument se concentrează pe ceea ce îi face pe fanii activi să interacționeze cu conținutul și pe ce poți face pentru a optimiza performanța. squarelovin nu numai că îți arată cele mai bune hashtaguri de folosit și ore la care să postezi, dar îți spune și filtrele care au cele mai bune rezultate.

Plusuri: Este gratuit. Este destul de greu să găsești o unealtă atât de bună pentru care să nu trebuiască să plătești. Squarelovin urmărește creșterea contului tău de Instagram în diferite perioade de timp pentru a îți arăta ce funcționează și ce nu. În fila de engagement, instrumentul arată un colaj cu cele mai apreciate fotografii ale tale, un lucru util pentru cei care preferă să lucreze vizual, nu cu numere. De asemenea, squarelovin îți arată când sunt cel mai activi urmăritorii tăi, dar și ce filtre înregistrează cel mai mare engagement.

Minusuri: analiza lunară oferită de squarelovin nu începe imediat, ci abia după prima lună. Compania există din 2016, sunt relativ noi pe piață, așa că nu există prea multe recenzii negative.

Keyhole

Ce spun ei: Pe site-ul Keyhole ni se spune că unealta oferă oportunitatea nu doar de a afla mai mult despre propriile strategii de creștere, dar și despre cele ale competitorilor. Poți seta urmăriri pentru anumite conturi competitoare și poți pune panoul de control la comun cu echipa ta sau clienții.

Plusuri: Acest instrument urmărește menționările brandului tău pe internet, ceea ce face mai ușoară găsirea influencerilor. Utilizatorii spun, de asemenea, că prețul este unul rezonabil.

Minusuri: Utilizatorii spun că forma completă a acestui instrument este diferită de varianta gratuită de încercare. De asemenea, dacă nu îți setezi urmăririle corect de la început, va fi mai greu să le setezi ulterior.

Există foarte multe unelte de analiză Instagram, fiecare având propriile caracteristici și beneficii. Care este cea mai bună? Asta depinde de la caz la caz, dar folosind aceste recomandări îți poți face o idee despre direcția pe care va trebui să o urmezi.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl