Istoria Twitter în 10 tweet-uri

[dropcap]M[/dropcap]iliarde de mesaje sunt trimise pe Twitter în fiecare săptămână, multe dintre ele capturând momente importante ale isoriei sau ale evoluției companiei din San Francisco. Business Insider a identificat 10 tweet-uri memorabile care vorbesc despre istoria uneia dintre cele mai puternice companii de social media.

 “just setting up my twttr” (tocmai ce mi-am configurat twitterul – trad. rom.)

@jack

martie 2006

Jack Dorsey, co-fondator Twitter a trimis primul tweet, un mesaj automat, care spunea ”just setting up my twttr”. În aceeași zi, el a trimis și primul live tweet, ”inviting coworkers” (invitând colegii – trad. rom.).

—-

“Arrested” (arestat – trad. rom.)

@jamesbuck

aprilie 2008

Studentul american James Buck a scris un tweet cu un singur cuvânt, după ce a fost luat în custodie de către autoritățile egiptene la un protest anti-guvern în Egipt. Acest caz a demonstrat puterea Twitter-ului de a aduna laolaltă oameni care să lupte pentru o cauză, strigătul lor determinând autoritățile să îi redea libertatea lui Buck. El și-a proclamat eliberarea tot printr-un tweet cu un singur cuvânt: ”Free” (Liber – trad. rom.).

“There’s a plane in the Hudson. I’m on the ferry going to pick up the people. Crazy.” (Este un avion în Hudson. Sunt pe un feribot, pentru a aduna oamenii. Nebunie. – trad. rom. )

@jkrums

ianuarie 2009

Un avion al companiei US Airways s-a prăbușit în râul Hudson din New York. Acest tweet și altele trimise de martori și pasageri au fost însoțite de un link către o poză de la locul întâmplării, care a circulat peste tot în media.

—-

“HI TWITTERS. THANK YOU FOR A WARM WELCOME. FEELING REALLY 21st CENTURY” (Bună, utilizatori Twitter. Mulțumesc pentru un bun venit plin de căldură. Simt cu adevărat secolul al 21- lea – trad. rom.)

@Oprah

aprilie 2009

Regina talk-show-urilor, Oprah Winfrey, a transformat Twitter într-o rețea mainstream, de masă, cu prima sa postare pe această rețea de socializare. Ea are acum peste 21 de milioane de oameni care o urmăresc pe Twitter.

“From orbit: Launch was awesome!! I am feeling great, working hard, & enjoying the magnificent views, the adventure of a lifetime has begun!” (De pe orbită: Lansarea a fost uimitoare!! Mă simt excelent, muncesc din greu și ma bucur de priveliștea magnifică, aventura vieții a început! – trad. rom.)

@astro_mike

mai 2009

Astronautul Mike Massimo face istorie cu primul tweet trimis din spațiu.

“Twitter Revolution” (Revoluția Twitter – trad. rom.)

iunie 2009

Nu este un tweet, ci un nume neoficial dat unei mișcări îndrăznețe create de mii de iranieni, care au luat cu asalt străzile pentru a protesta împotriva alegerilor prezidențiale pe care le credeau falsificate. Ei au utilizat Twitter-ul pentru a opri sau a face mai dificile eforturile guvernului de a-i împiedica să comunice cu alții sau cu lumea exterioară.

“Helicopter hovering above Abbottabad at 1AM (is a rare event).” (Elicopter planează deasupra Abbottabad la 1 dimineața (este un eveniment rar) – trad. rom.)

@ReallyVirtual

mai 2011

Consultantul IT Sohaib Athar a trimis acest tweet fără să știe că acest lucru făcea parte din operațiunea prin care Osama bin Laden era urmărit în Pakistan, operațiune în care a și fost omorât.

“Four more years” (Încă patru ani – trad. rom.)

@BarackObama

noiembrie 2012

Președintele Americii Barack Obama a trimis un tweet prin care și-a anunțat victoria la alegerile din 2012, alături de o poză în care el și soția sa Michelle se îmbrățișau. Postarea a fost redistribuită de mai bine de 800.000 de ori, devenind cel mai distribuit tweet de până acum.

“Dear friends, I am pleased to get in touch with you through Twitter. Thank you for your generous response. I bless all of you from my heart.” (Dragi, prieteni, sunt bucuros să fiu în contact cu voi prin intermediul Twitter. Vă mulțumesc pentru răspunsul vostru generos. Vă binecuvântez pe toți din inimă. – trad. rom.)

@Pontifex

decembrie 2012

Papa Benedict al XVI – lea a fost primul papă care și-a deschis un cont de Twitter, care a fost apoi continuat de succesorul său, Papa Francis. Varianta în engleză a acestui cont are peste 3 milioane de followers, în timp ce versiunea spaniolă are patru milioane.

“Power Out? No Problem. You can still dunk in the dark.” (Fără curent? Nicio problemă. Încă puteți să înmuiați în beznă– făcând referire la modul în care se mănâncă un biscuit Oreo – trad. rom.)

@Oreo

februarie 2013

Un tweet trimis de producătorii biscuiților Oreo când o pană de curent a întrerupt spectacolul de fotbal american cunoscut sub numele de Super Bowl a fost un hit instantaneu. Acest tweet a fost redistribuit de peste 12.600.

—-

“Breaking: Two Explosions in the White House and Barack Obama is injured.” (Două explozii la Casa Albă și Barack Obama e rănit – trad. rom.)

aprilie 2013

Hackeri dintr-un grup care se autodenumește Armata Siriană Electronică au reușit să intre pe un cont al unui operator de cablu și au postat acest mesaj fals, arătând că Twitter a devenit un loc atât de folosit pentru a transmite cele mai noi știri, încât a devenit o țintă.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0