Paginile Facebook se pot alătura Grupurilor

Noi schimbări pe Grupurile de Facebook au fost anunțate la evenimentul numit Communities Summit, ce a avut loc recent în Menlo Park.

Facebook a anunțat faptul că în curând va permite Paginilor Facebook să participe la Grupuri. Compania a mai anunțat şi noi posibilități de gestionare a postărilor noi şi a comentariilor pentru administratorii Grupurilor.

Paginile vor avea mai mult acces la Grupuri. În săptămânile ce urmează, conturile Paginilor de Facebook se vor putea înscrie la Pagini de Grup – lucru pe care unii administratori de pagini nu îl puteau face înainte. Peloton, al cărui Grup Facebook obține cea mai mare interacțiune cu utilizatorii, a primit acces mai devreme la această opțiune şi spune că acest lucru a contribuit la creşterea numărului de interacțiuni.

“Peloton creează Pagini pentru fiecare din instructori, astfel încât aceştia să poată împărtăşi conținutul pe Grupurile Peloton care au cea mai mare interacțiune. Acest lucru le permite să acceseze o cumunitate mai mare de utilizatori, construindu-şi astfel brand-ul”, spune Jayvee Nava, vicepreşedintele comunității Peloton.

Posibilitatea Paginilor de a primi acces direct la interacţiunea cu Grupurile ține de inițiativa Facebook de a apropia brand-urile şi agențiile de publicitate de experiența Grupurilor. În 2017, Facebook a început să ofere Paginilor posibilitatea de a crea Grupuri conectate la Paginile lor. Anul trecut, a oferit unui număr mic de Grupuri acces la Facebook Pixel, ajutând astfel companile să monitorizeze conţinutul unui Grup şi impactul acestuia asupra traficului şi conversiilor.

Administratorii de Grupuri primesc mai mult control. Facebook lansează şi noi instrumente de formatare a postărilor şi de gestionare a Grupurilor, inclusiv o modalitate de a atenţiona membrii care nu respectă regulile paginii. Administratorii Grupurilor vor putea să filtreze rapoarte de activitate în funcţie de dată şi să caute membrii în funcţie de nume.

Compania lansează un program pilot care are ca scop să ajute Grupurile şi brand-urile să lucreze împreună pentru extinderea înscrierilor Grupurilor la mai mulţi parteneri. Paginile relevante se vor putea alătura acestor comunităţi.

De ce ar trebui să te intereseze schimbările acestea? Pentru companiile care deja administrează un Grup Facebook, modificările aduc mai mult acces la conversaţiile care au loc în comunitatea lor de pe Facebook. De asemenea, vor avea mai mult acces şi la interacţiunile cu fanii Paginilor. Platforma ar trebui să fie de interes şi pentru agenţiile care încă nu se ocupă de niciun Grup Facebook. Multe companii au descoperit faptul că Grupurile Facebook oferă o modalitate alternativă de a lua legătura cu publicul de pe această platformă.

Facebook a oferit această imagine pentru a arăta felul în care o Pagină se poate alătura unui Grup.

În noiembrie anul trecut, Peloton mărturisea publicaţiei Marketing Land faptul că numărul membrilor Grupului lor Facebook a sărit de la 1300 la peste 116 000 doar în ultimii trei ani. Grown & Flown, o publicaţie online care se adresează părinţilor, spunea că Grupul Facebook i-a ajutat să afle părerile cititorilor şi să înţeleagă care lucruri sunt importante pentru ei.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl