Reclamele în Stories pe Facebook și Messenger revin

Apar noi funcții în Stories, atât pentru utilizatori, cât și pentru companiile care se promovează pe rețelele sociale.

Cu ce le va ajuta Stories pe branduri

După ce Facebook a anunțat în iulie că reclamele în Stories vor reveni, acum informația a fost confirmată, cu posibilitatea companiilor de a se promova începând de acum în Facebook Stories și în curând și în Messenger Stories.

Oficialii rețelei sociale au declarat că „acum poți include un nou amplasament la campaniile de pe Feed sau din Stories de pe Instagram, prin care să te adresezi audienței tale pe un ecran complet. Și, în curând, vei putea extinde impactul și performanța campaniilor tale și în Stories de pe Messenger.”

Noul suport pentru publicitatea în Stories va beneficia de toate obiectivele disponibile acum în reclamele de pe Instagram, incluzând impact, brand awareness, vizualizări de videoclip, instalare de aplicație, conversii, trafic și generare de lead-uri. De asemenea, întreaga capabilitate de țintire și măsurare a Facebook va fi disponibilă pentru anunțuri sponsorizate în Stories pe toate platformele.

Pentru a atrage companiile, reprezentanții rețelei de socializare au publicat date noi cu privire la potențialul noilor unelte:

  • 68% dintre utilizatori au declarat că folosesc Stories în cel puțin 3 aplicații și 63% plănuiesc să le folosească mai mult în viitor
  • 38% dintre oamenii care folosesc Facebook au spus că după ce au văzut un produs în Stories au vorbit cu altcineva despre el și 34% au spus că au fost în magazin sa-l testeze

Ce noutăți aduce Stories pentru utilizatori

Pe de altă parte, au apărut informații despre noi funționalități pentru utilizatorii non-business de Stories: efecte de blur și redare cu încetinitorul, filtre muzicale care adaugă elemente vizuale sincronizate cu sunetul care se aude în fundal și Stories făcute în colaborare.

Deși în prezent doar în jur de 10% dintre cei 3.5 milioane de utilizatori ai Facebook verifică Stories, se preconizează că acest număr va crește semnificativ, înlocuind în cele din urmă postările din Feed.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl