Şeful Facebook pe Europa renunţă la post pentru a se alătură proiectului Silicon Valley din Europa

Şeful operaţiunilor din Europa ale reţelei de socializare Facebook, Joanna Shields, pleacă din companie pentru a se alătura unui proiect susţinut de guvernul britanic şi care are ca scop crearea în Londra a unui centru care să concureze cu Silicon Valley din SUA, potrivit New York Times.

Tech City Investment Organisation (TCIO) a fost înfiinţată în aprilie 2011 pentru a atrage investiţii într-o zonă din estul Londrei şi pentru a susţine extinderea companiilor aflate la început.

Proiectul a atras parteneri precum Cisco, Google şi Intel.

“Succesul Tech City arată ce se poate întâmpla când susţinem unele din cle mai inovative companii să crească”, a declarat premierul britanic, David Cameron.

Shields, care se va alătura TCIO în ianuarie, a afirmat că va conduce eforturi cu scopul de a transforma Londra în cel mai important centru tehnologic din lume.

Plecarea şefului pentru Europa va reprezenta o lovitură pentru Facebook, în contextul încercărilor companiei de a linişti acţionarii după dezamăgirea cauzată de listarea din mai.

Temerile legate de încetinirea ritmului de creştere a veniturilor au condus la înjumătăţirea preţului acţiunilor Facebook, la 19 dolari, de la 38 de dolari la listare.

Facebook a deschis recent un centru de inginerie la Londra, primul din afara SUA.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0