7 greşeli întâlnite pe Paginile de Facebook pentru afaceri

Orice greşeală făcută pe Pagina afacerii tale poate fi reparată. Deja este destul de clar faptul că orice afacere trebuie să folosească Facebook şi asta înseamnă că aceasta trebuie să aibă o pagină Facebook Business. În funcţie de produsele sau serviciile pe care le oferi, vei crea un anumit tip de Pagină pentru afacerea ta. Nu face greşeala de a-ţi promova afacerea pe profilul personal de Facebook. Bineînţeles că poţi discuta despre afacerea ta, însă profilul personal nu este locul potrivit pentru a face marketing.

Iată 7 greşeli observate frecvent pe Paginile Facebook Business:

  1. Pagina nu arată profesionist.

Asigură-te că banner-ul arată profesionist. Fotografia de profil trebuie să aibă dimensiuni potrivite şi să conţină numele afacerii. Încearcă să adaugi conţinut video banner-ului sau schimbă-l în mod regulat. Este un loc potrivit pentru a-ţi promova ofertele speciale. Asigură-te că TOATE secţiunile conţin informaţii complete. Secţiunile “Despre” şi “Poveşti” trebuie să fie neapărat completate. Treci prin toate etapele şi asigură-te că ai adăugat programul de lucru şi toate informaţiile despre companie. Adaugă o descriere şi profită de toate metodele care pot pune în evidenţă scopul afacerii tale. Adaugă butoane adecvate afacerii tale, pentru a-i îndemna pe utilizatori să efectueze anumite acțiuni privind produsele și serviciile tale. Oferă posibilitatea vizitatorilor de a împărtăşi părerea lor despre Pagină sau companie, dacă acest lucru este disponibil (nu este disponibil pentru toate tipurile de afaceri).

  1. Postezi prea des.

Amintește-ți, mai puțin înseamnă mai mult. Singurul gen de afacere care ar putea posta zilnic este un restaurant care prezintă meniul zilnic. Gândeşte-te doar la cât de multe lucruri vezi în Newsfeed în fiecare zi. Dacă postezi prea mult, luma va înceta să te mai urmărească. Ar putea chiar renunţa la pagina ta cu totul. Pentru majoritata afacerilor, este suficient să postezi de două sau trei ori pe săptămână. Alege să postezi în ore şi zile diferite pentru a putea observa când este mai profitabil.

  1. Conţinutul postărilor este plictisitor.

Despre ce postezi de obicei? Citatele motivaţionale sunt grozave, dar nu se potrivesc întotdeauna. Pe reţelele de socializare, lumea s-a săturat de atâta motivare… Încearcă întotdeauna să adaugi valoare postărilor tale. Postezi despre blogul tău? Dar articole pe aceeaşi temă cu afacerea ta? Dacă ai o afacere regională, cum ar fi un cabinet stomatologic, un restaurant, cabinet de avocatură, doctor, etc., ce-ar fi să postezi articole scrise de alte persoane cu aceeaşi profesie ca a ta? Nu este nevoie să faci vânzare cu fiecare postare. Este foarte bine să anunţi oferte speciale sau reduceri, dar nu la fiecare postare. Trebuie să oferi informaţii interesante. Lucrezi în domeniul imobiliarelor? Ai putea să postezi sfaturi despre cum să cumperi sau să vinzi pe piaţa locală, sau chiar informaţii despre trafic, vreme sau restaurante din zonă. Poţi împărtăşi din secretele meseriei tale, cum ar fi: 5 lucruri pe care să le faci atunci când ai accident de maşină, 3 lucruri pe care să le întrebi înainte de a-ţi alege doctorul, etc. Urmăreşte ştirile locale, dar evită subiectele controversate sau legate de politică. Şi nu uita de postările specifice sărbătorilor.

  1. Nu foloseşti destule fotografii sau videoclipuri.

Încearcă să foloseşti imagini pentru fiecare postare. NU folosi poze gratis de pe Google, e de preferat să alegi băncile de imagini, precum Pixabay, Pexels, Unsplash sau Burst/Spotify. Dacă adaugi link-uri postărilor tale, adaugă mai întâi imaginea şi apoi link-ul. Adaugă şi conţinut video postărilor tale, cum ar fi testimoniale video de la clienţi mulţumiţi sau filmuleţe de la zilele de naştere ale angajaţilor. Ai putea şi să creezi propriile videoclipuri animate.

  1. Nu foloseşti hashtag.

Verifici în fiecare zi să vezi ce este trending? Foloseşti hashtag-uri consistente care au legătură cu produsele sau serviciile oferite de compania ta? Dar unele care să aibă legătură cu locul, cum ar fi #bucureşti? Pe lângă hashtag-uri, mai etichetezi şi alte persoane sau afaceri cu ajutorul simbolului “@”? Este important să urmăreşti activitatea celorlaltor afaceri care ar putea avea clienţi similari cu ai tăi. Nu vorbim aici despre competitorii direcţi, doar despre afacerile din zona ta cu care ar avea sens să te conectezi pe Facebook.

  1. Nu îţi promovezi postările.

Ştim deja faptul că Facebook face eforturi pentru a face lucrurile cât mai relevante pentru utilizatori. Interacţiunea este cheia succesului. Când vine vorba de succesul postărilor tale de afaceri, contează cât plăteşti. Pe unele dintre ele este nevoie sa le promovezi. Foloseşte diferite setări demografice şi vezi care au mai mult succes. Ai grijă să fii în confirmitate cu industria din care faci parte şi cu legile corespunzătoare. Dacă eşti în căutare de lucrători, poţi să incluzi ambele sexe şi toate vârstele. Facebook schimbă criteriile demografice. Atunci când promovezi o postare pe Facebook este necesar să ţii cont de industrie, de zonă şi de legile aferente. Urmează ghidul Facebook pentru reclame şi nu uita să urmăreşti statisticile pentru a şti ce trebuie să modifici pentru a obţine rezultate mai bune.

  1. Greşelile gramaticale şi de scriere.

Bineînţeles că îţi poţi lua anumite libertăţi pe reţelele de socializare, dar româna e română. Engleza e engleză, spaniola e spaniolă şi tot aşa. Verifică-ţi întotdeauna postările şi foloseşte Grammarly dacă este nevoie. Asigură-te că conţinutul postărilor este scris corect, mai ales din punct de vedere gramatical. Eşti reprezentantul propriei tale afaceri, iar gramatica contează.

Sper că aceste sfaturi au fost de folos.
Acestea sunt greşelile cel mai des întâlnite pe Paginile de Facebook pentru afaceri. Evidenţiază-te de mulţime şi nu le mai face!

Laurențiu Barbu
Social Media Specialist
Tel. 0769.656500
laurentiu.barbu@socialmedia.ro

1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl