Cum să aduni urmăritori pe Instagram

În era digitală setea de urmăritori este cruntă. În afara cercurilor de cunoscuți este greu să aduni noi urmăritori pe Instagram pentru a îți promova brandul sau, pur și simplu, pentru egoul personal. Însă, din fericire, sunt multe moduri de a atrage public nou pentru a îți răspândi și mai mult mesajul.

Nu uita de hashtag!

urmăritori pe instagram

Unul dintre cele mai ușoare moduri de a mări numărul de urmăritori este simpla utilizare a hashtagurilor, care sunt cuvinte sau fraze puse după semnul # și sunt folosite pentru a marca diferite tipuri de postări pe social media.

Dacă folosești hashtaguri populare sau care sunt în trend îți poți face fotografiile mai accesibile pentru cei care utilizează funcția de căutare din Instagram. Nu știi ce hashtaguri să folosești? Un lucru important de care trebuie să ții cont e că e necasar să fie scurte și atrăgătoare pentru a crește șansele care oamenii să interacționeze cu ele. Altfel, imaginația e limita.

Comunică!

Interacțiunea este esențială pentru a mări baza de urmăritori pe Instagram. Dacă like-urile date imaginilor constituie o cale simplă de a interacționa cu utilizatorii, atunci când adaugi comentarii și le răspunzi celorlalți îi dai profilului tău ceva mai multă personalitate. Încearcă să fii autentic în interacțiuni – vei fi surprins cât de ușor se prind oamenii atunci când cauți doar like-uri – și comentează doar la fotografiile pe care le apreciezi cu adevărat. Poți începe cu pozele care au hashtaguri pe care le-ai folosit și tu, astfel interacționând cu oameni care au interese similare cu ale tale.

De asemenea, poți găsi profile la care să comentezi prin tabul de Explorare (care ține cont de interesele tale). E posibil să aduni urmăritori căutând persoane cu #followforfollow, #followme și #likeforlike, dar nu te mira dacă se vor dezabona de la postările tale după câteva zile. E mai bine să stârnești comunicare autentică pentru a îți crește audiența.

Sincronizarea e cheia!

urmăritori pe Instagram

Deși Instagram nu mai arată postările în ordine cronologică, publicarea unei poze la momentul potrivit tot contează. Încearcă să postezi atunci când cei mai mulți dintre urmăritorii tăi sunt online pentru a te asigura că nu-ți va fi îngropat conținutul printre postările celorlalte persoane pe care ei le urmăresc. La prânz sau la începutul serii, ori dimineața înainte de muncă sunt câteva momente cheie pentru a posta pe rețelele sociale și îți vor aduce interacțiuni aproape imediat.

Cunoașterea locației audienței te poate obliga să postezi în funcție de fusul lor orar. Poți folosi aplicația Later App pentru a programa postări pentru perioadele lor de vârf. Insighturile din Instagram te pot ajuta să determini cel mai bine ora potrivită pentru a posta.

Adaugă BIO

Completează-ți secțiunea BIO din profilul tău și îți poți mări ușor interacțiunile și convinge oamenii să îți devină urmăritori pe Instagram. Pentru antreprenori și artiști descrierea de profil este de ajutor pentru a arăta comunității cine ești și la ce fel de conținut să se aștepte din partea ta.

În doar 150 de caractere trebuie să îți spui povestea vieții, însă sunt mai mult decât suficiente. Nu stresa cu informații nenecesare sau etichete irelevante. Spunându-le oamenilor ca faci și ce îți place te poate ajuta să aduni urmăritori cu interese similare cu ale tale.

Unelte pentru a da un impuls numărului de urmăritori pe Instagram

E important să folosești toate atuurile rețelelor sociale pentru a îți crește audiența. Îți poți conecta profilul de Instagram la lista de contacte de pe Facebook și adăuga prietenii și cunoștințele de acolo. De asemenea, îți poți lega Instagramul de alte rețele sociale.

Fiind o aplicație bazată pe vizual, orice lucru care îți poate face pozele să iasă în evidență e binevenit. Pe lângă filtrele integrate în Instagram există multe alte aplicații care cu care poți înfrumuseța fotografiile. De exemplu, aplicația deținută de Instagram numită Layout îți permite să creezi colaje. VSCO pune la dispoziție un set de filtre de film clasic pentru pozele tale, iar cu Adobe Spark Post poți face atât colaje, cât și animații folosind presetări pentru diferite tipuri și mărimi de postări.

Spune o poveste!

urmăritori pe Instagram

Deși imaginile sunt pâinea și sarea pentru Instagram, oamenii vor să simtă o conexiune mai profundă cu postările tale. Poți obține asta adăugând descrieri detaliate, citate sau o poveste a fotografiei care să o plaseze pe aceasta într-un context și care să creeze pentru urmăritori un fir narativ.

Încă nu este posibil să adăugăm linkuri în descrieri, dar multe lucruri pot fi spuse în 2200 de caractere. În plus, îi poți taga pe cei care apar în pozele tale sau pe cei care te-au inspirat pentru postarea respectivă. Poți adăuga până la 30 de hashtaguri postărilor, astfel făcându-le mai interesante.

Fii unic!

Pare evident faptul că oamenii care folosesc media sociale au tendința de a își alege un lider pe care să îl urmeze – de unde și avalanșa de meme și glume pe care le tot vedem. Dacă vrei să ajungi cunoscut pe Instagram, totuși, imitându-i pe alții nu vei avea mari realizări. Creează-ți un stil propriu în fotografii și o voce personală în comentarii pentru ca atunci când cineva îți vede postarea să te recunoască instantaneu.

Nu e nevoie neapărat să îți ocupi tot timpul cu căutarea stilului, dar e de mare ajutor să nu postezi chiar orice îți fură privirea. Ai puțină răbdare, aplicând cele de mai sus, și numărul de urmăritori pe Instagram îți va crește.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl