Uber, MasterCard, Visa şi alte companii susţin proiectul ‘secret’ al Facebook pentru blockchain

Facebook a convins mai multe companii precum Uber, MasterCard, Visa sau Booking.com să se alăture proictului său pe blockchain şi să investească câteva milioane de dolari în acest proiect, pe care reţeaua de socializare l-a ţinut secret, dar la care se ştie că lucrează o echipă mare de IT-işti pentru a-l lansa cât mai curând.

În ultimul an, o echipă de zeci de angajați Facebook lucrează la aplicații pentru blockchain, tehnologia care stă în spatele monedei digitale Bitcoin, dar şi al altor criptomonede, pentru a găsi noi modalităţi prin care Facebook ar putea folosi această tehnologie. Conform mai multor rapoarte citate de BusinessInsider.com, compania lucrează la dezvoltarea propriei monede digitale și intenționează să o anunțe oficial săptămâna viitoare.

Uber, Stripe şi celelalte companii implicate vor investi câte 10 milioane de dolari în dezvoltarea acestui proiect ce ar putea lansa pe piaţa o nouă monedă virtuală.

Un raport lansat saptamana trecuta arată Facebook solicită mai multor organizaţii să devină “noduri de reţea”, pentru o mai bună descentralizare – cât mai multe companii să fie implicate în controlul monedei, nu doar Facebook.

Săptămâna trecută, Facebook a înființat o nouă companie de tehnologie financiară în Elveția, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei din spatele criptomonedelor – blockchain și plăți, precum și pe analiza datelor, potrivit registrului comercial al Genevei.

Facebook Global Holdings figurează ca acționar în cadrul firmei Libra Networks, înregistrată la Geneva pe 2 mai pentru a furniza servicii financiare și tehnologice și pentru a dezvolta software-uri conexe, scrie Reuters.

Facebook, a cărei platformă de social media are mai mult de 2 miliarde de utilizatori, nu a oferit detalii despre Libra Networks, care se va concentra pe “investiții, plăți, finanțare, managementul identității, analiză de date, big data, blockchain și alte tehnologii”.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Sursa: startupcafe.ro

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl