Veniturile Twitter au crescut de peste două ori în al treilea trimestru

[dropcap]V[/dropcap]eniturile Twitter au crescut de două ori mai mult în al treilea trimestru, ajungând la 168.6 milioane de dolari, față de 82.3 milioane de dolari, cât s-au înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate astea, și pierderile au crescut, și chiar de trei ori, de la 21.6 milioane de dolari la 64.6 milioane de dolari, scrie Bloomberg.

În primele 9 luni ale acestui an, veniturile totale au crescut tot de două ori, ajungând la 422,2 milioane de dolari, iar pierderile au ajuns la nivelul a 133,8 milioane de dolari, de la 70,7 milioane de dolari în ianuarie-septembrie 2012. Acest raport financiar al Twitter reflectă sănătatea companiei, care se pregătește pentru cea mai așteptată listare la bursă, de la cea de anul trecut a Facebook, prin care platforma de microblogging vrea să obțină peste 1 miliard de dolari.

În timp ce Twitter se răspândește în cultura populară, încă este la început în construirea unui business din vânzarea de publicitate, având competitori foarte puternici pe segmentul rețelelor de socializare, cum este gigantul Facebook. ”În viitorul apropiat veți vedea cum această companie va crește foarte repede”, spune Robert Peck, analist la Sun Trust Robinson Humphrey. ”Dar înainte să poată fi profitabilă, cei de la Twitter încă mai trebuie să investească în infrastructură și în viitorul platformei”, adaugă acesta.

Compania vrea să obțină peste 1 miliard de dolari din listarea sa, au declarat surse care cunosc îndeaproape această situație, care au mai spus că Twitter va începe probabil să prezinte bancherilor planurile companiei în ultima săptămână din octombrie.

În raportul dat publicității de Twitter apare și că numărul de utilizatori ai platformei de microblogging a crescut până la peste 230 de milioane de utilizatori lunar, de la 215 milioane. Documentul mai arată că firma a obținut și un procent mai mare din veniturile sale din device-uri mobile, în această perioadă. Astfel, mai bine de 70% din veniturile din publicitate, înregistrate în această perioadă, au venit din device-urile mobile, în comparație cu procentul de 65% din trimestrul al doilea. Twitter a crescut de asemenea numărul de angajați, cu 300 de oameni, ajungând la un total de 2.300. În plus, tot în al treilea trimestru, Twitter a cheltuit mai bine de jumătate din veniturile sale pe cercetare și dezvoltare. Prin comparație, Facebook a cheltuit doar 19% din venituri pentru cercetare și dezvoltare, în timp ce Google, doar 14 procente.

Compania a ales New York Stock Exchange pentru listare, în detrimentul pieţei rivale Nasdaq, care spera să atragă oferta publică iniţială a Twitter, chiar dacă nu şi-a revenit complet după problemele de la debutul pe bursă a Facebook de anul trecut, când, din cauza unor defecțiuni tehnice, tranzacționarea a fost întârziată cu o jumătate de oră.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0