Facebook le permite adolescenților să fie mai vizibili

[dropcap]F[/dropcap]acebook schimbă regulile, făcându-le mult mai puțin restrictive, pentru a le permite adolescenților să distribuie conținut pentru toată lumea. Prin această măsură, Facebook, cea mai mare companie de social media din lume, încearcă să câștige simpatia membrilor tineri, dar și să îngenuncheze competiția, scrie Bloomberg.

Înainte, utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani nu puteau share-ui postări decât cu cel mult ”prietenii prietenilor”, însă acum ei au opțiunea de face ca un mesaj sau o poză să fie publice pentru toată lumea de pe Facebook sau de pe Web. În același timp, Facebook va seta ca primă opțiune ”prieteni”, pentru adolescenții care vor să distribuie conținut pe rețeaua de socializare, adică mult mai restrictiv decât opțiunea presetată în prezent, ”prietenii prietenilor”, până când update-ul va fi valabil pentru toată lumea,

Facebook încearcă să îi fidelizeze și să îi mențină conectați pe utilizatorii tineri, în condițiile în care competiția pe acest segment este din ce în ce mai mare, pentru că adolescenții sunt acei early-adopters ai tehnologiilor din social media, fiind și cei care au adus succesul unor startup-uri, cum a fost și cazul Snapchat, care face ca mesajele sau pozele să dispară foarte repede după ce le-ai trimis. Și Instagram, serviciul de photo-sharing cumpărat de Facebook anul trecut, datorează popularitatea sa, într-o mare măsură, adolescenților. ”Adolescenții sunt printre cei mai pricepuți oameni în social media și, fie că vorbim de simț civic, activism sau doar de părerilor lor despre un anumit film, ei vor să fie auziți”, explică Facebook în postarea de pe blogul oficial prin care a fost anunțată această schimbare.

Declanșarea furtunii

Această schimbare vine exact în momentul în care preocupările pentru intimitatea datelor copiilor și siguranța pe care aceștia o au atunci când interacționează online sunt tot mai mari. Grupuri care militează pentru aceste cauze critică update-urile făcute de Facebook și spun că minorii ar trebui să verifice dacă un părinte sau un tutore își dau consimțământul pentru ca ei să fie parte din aceste promovări. Nu numai Facebook vrea să atragă acest segment de utilizatori. Și Twitter, și Google+ le permit adolescenților să share-uiască postările cu toată lumea care folosește respectivele servicii. Chiar și LinkedIn, care este mai mult o platformă socială de business, se uită către acest segment – în august, LinkedIn a spus că va permite accesul tinerilor care au cel puțin 13 ani, dar doar în unele țări și restricționând distribuirea unor date precum ziua de naștere și poza de profil.

Parte din schimbările făcute de Facebook este și posibilitatea ca adolescenții să poate selecta opțiunea ca alții să îi ”urmărească” – follow. Această opțiune, care există și la Twitter, le permite follower-ilor să vadă postările care au fost făcute publice. Facebook a mai spus și că de fiecare dată când un adolescent alege opțiunea de a-și face public un post, el va fi înștiințat că public înseamnă că toată lumea va vedea acea postare. ”Noi luăm foarte în serios securitatea adolescenților, astfel că vor vedea un extra reminder înainte să facă public un conținut”, a mai spus compania. Facebook a mai făcut în trecut eforturi legate de securitatea online a adolescenților. La începutul acestui an, gigantul în social media, care are sediul în California, s-a parteneriat cu National Association of Attorneys General pentru a începe un program de educație prin care adolescenții, dar și părinții, să învețe cum să își gestioneze ”intimitatea și vizibilitatea, atât pe Facebook, cât și pe tot ce înseamnă web.”

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0