5 sfaturi de copywriting pentru reclamele Facebook

Mesajul publicitar este o componentă cheie a oricărei reclame Facebook. Conţinutul foto – video poate atrage atenţia publicului, dar cel mai des mesajul publicitar este cel care convinge publicul să facă o anumită acţiune.

Pentru ca o reclamă Facebook să aibă succes, textul acesteia trebuie să convingă lumea să cumpere, să pună întrebări, sau să facă alte acţiuni, lucru nu tocmai uşor de realizat.

Trebuie ţinut cont de faptul că reclamele pe Facebook pot fi considerate un fel de marketing de întrerupere. Potenţialii clienţi nu intră pe Facebook pentru a căuta serviciile sau produsele tale şi nici nu au intenţia de a achiziţiona ceva.

Dacă reclamele pe Facebook nu livrează rezultatele dorite, asta ar putea fi din cauza faptului că mesajul tău publicitar nu este destul de reuşit.

Iată 5 din cele mai bune tehnici de copywriting:

#1 Foloseşte metoda Îndemnului la acţiune

Această metodă informează publicul cu privire la ce anume faci reclamă. Iată un exemplu:

Mesajul publicitar începe cu “Te muţi? Redecorezi casa?”

Acest anunţ este pentru o companie de design interior, iar majoritatea clienţilor iau contact cu aceasta atunci când redecorează sau îşi schimbă locuinţa. Atunci când aceştia văd o astfel de reclamă, vor şti imediat că li se adresează şi vor fi mai tentaţi să îi acorde atenţie şi să o citească.

Scopul principal al oricărei reclame pe Facebook este să se facă observată, iar metoda Îndemnului la acţiune este printre cele mai eficiente.

#2 Pune întrebări

Atunci când potențialii clienţi citesc textul reclamei tale, e bine ca aceştia să zică “da” în gând.

Ai această problemă – Da
Este o problemă serioasă – Da
Ai încercat soluţia asta şi nu a funcţionat – Da

Dacă reuşeşti să convingi publicul să fie de acord cu mesajul tău publicitar va fi mult mai uşor să îi convingi să facă următorul pas.

Folosind această tehnică poţi arăta publicului faptul că înţelegi cu adevărat nevoile lor, lucru foarte important în multe domenii.

#3 Nu te grăbi să modifici textul reclamei

După ce adaugi o reclamă, aceasta va trece mai întâi printr-o fază de învăţare.

În timpul acestei etape de învăţare, Facebook află cine răspunde cel mai bine la reclamele tale. Pe parcursul acestei etape se obţin cele mai proaste rezultate, aşa că cel mai bine ar fi să aştepţi mai întâi să se termine învăţarea pentru a examina succesul reclamei:

Dacă creezi o reclamă nouă sau modifici semnificativ una existentă, Facebook o va lua de la capăt cu învăţatul.

Am văzut multe agenţii de publicitate creând o reclamă nouă şi apoi editând-o în primele 24 sau 48 de ore de la lansare.

Trebuie să rezişti tentaţiei. Încearcă să laşi reclama să ruleze cel putin 3-5 zile înainte de a trage concluziile.

#4 Nu folosi un limbaj formal

Facebook este o reţea de socializare. Mesajele publicitare formale nu îşi au rostul aici şi rareori funcţionează.

De fapt, tonul mesajului tău publicitar poate influenţa destul de mult succesul reclamei tale pe Facebook.

Cel mai bine ar fi ca textul să aibă o notă conversaţională şi distractivă. Atunci când compui textul reclamei, închipuie-ţi că povesteşti unui prieten despre un anumit produs sau serviciu. Acelaşi ton ar trebui să îl foloseşti şi când scrii mesajul publicitar.

Folosirea emoticoanelor este recomandată acolo unde se potriveşte, mai ales atunci când faci reclamă unor produse de consum. Le poţi copia cu uşurinţă din Emojipedi.

#5 Publică reclame care să fie vizibile în întregime din start

Acest sfat nu se aplică oricărui tip de afacere sau de reclamă, dar de obicei este de preferat să foloseşti un mesaj publicitar cât mai scurt, care să nu necesite apăsarea butonului “Vezi mai mult”.

De obicei agenţiile de publicitate includ singurul îndemn la acţiune la finalul mesajului publicitar. Dacă potenţialii clienţi ar fi nevoiţi să apese un buton pentru a putea vedea mesajul în întregime, rata de răspuns cu siguranţă s-ar reduce considerabil.

Majoritatea utilizatorilor Facebook nu citesc anunţurile în întregime, ci doar le frunzăresc. De aceea este foarte important ca utilizatorilor să le fie cât mai uşor să facă acţiunile dorite.

Pentru a nu fi nevoit să apeşi butonul “Vezi mai mult” ca să citeşti reclama trebuie să ai un text destul de scurt. Asigură-te că treci direct la subiect şi nu include mai multe informaţii decât este nevoie.

Acum este rândul tău! Ai pus în aplicare vreunul din sfaturile de mai sus? Dacă da, spune-ne care a fost rezultatul într-un comentariu la acest articol.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl