5 sfaturi pentru ca business-ul tău să obțină cât mai mult din LinkedIn

[dropcap]L[/dropcap]inkedIn este de cele mai multe ori folosit de oamenii care își caută un job sau de angajatorii care vor să își ocupe posturile vacante, dar LinkedIn nu înseamnă doar atât.

Această rețea de socializare, care are peste 260 de milioane de membri, în peste 200 de țări, oferă de asemenea și o altă oportunitate extraordinară – aceea de a te putea conecta cu clienții sau potențialii clienți și de a identifica noi oportunități de dezvoltare pentru afacerea ta, spune D. J. Muller, președinte al WebLink International, pentru entrepreneur.com.
”Ce este LinkedIn? Este un instrument extraordinar care este subevaluat și prea puțin folosit de către business-uri în general. Este un instrument foarte bun de a construi o relație mai apropiată cu clienții existenți și este un instrument remarcabil prin care poți să îi faci pe clienții tăi să se conecteze cu potențiali clienți”, spune Muller. Ultimele date despre LinkedIn arată că există șanse cu 50% mai mari ca membrii să facă o achiziție de la o companie cu care ei interacționează pe LinkedIn și 80% dintre aceștia spun că ei vor să se conecteze cu companii pe această platformă.

Iată 5 sfaturi date de Muller pe care ar trebui să le urmeze orice business care vrea să obțină maximul din LinkedIn.

Creează-ți și o pagină personală, și una de business.

Muller spune că este important să ai conturi de LinkedIn atât de business, cât și personal, ca executiv al companiei. LinkedIn are funcția specială ”Company Pages”, care permite utilizatorii LinkedIn să ”urmărească” (follow) o companie, iar jobul tău este să creezi un profil al companiei cât mai detaliat și care să arate cât mai bine care este domeniul de expertiză al firmei.

Pe pagina personală, Muller spune că, deși poți să dai share la informațiile care apar pe pagina de business, ar trebui să te concentrezi pe a-ți crea relații personale cu membrii LinkedIn, care pot fi persoane care te cunosc deja, dar mai ales persoane care lucrează în industria ta, care au aceleași interese profesionale, dar și personale ca tine, sau persoane care crezi că ar putea fi interesate de business-ul tău, de ceea ce vinzi.

Cere recomandări.

”Recomandările sunt foarte bune pentru a insufla încredere”, spune Muller. El recomandă proprietarilor sau managerilor de companii să nu fie timizi în a le cere clienților fideli recomandări despre serviciile sau produsele lor. Cu toate astea, trebuie să vă asigurați că o astfel de cerință nu va avea efectul contrar, de a-i îndepărta pe clienți.

”Folosește bunul simț”, spune Muller, care sugerează să te întrebi pe tine însuți dacă o cerere pe care o faci poate fi privită ca fiind deranjantă, intruzivă sau enervantă.

Arată și ce este în spatele business-ului tău.

Multe companii au bloguri, care produc articole despre business, despre produse, despre piața din care fac parte, pentru a le posta pe LinkedIn. În cazul în care blogging-ul nu este o prioritate pentru business-ul tău sau nu există cineva din companie care să țină un blog corporate, nu dispera. ”Postează despre evenimentele companiei sau planurile companiei în zona caritabilă”, spune acesta. ”Astfel de lucruri adaugă culoare paginii tale.”

Chiar dacă aceste postări nu conțin sfaturi sau informații utile pentru ceilalți, ele te pot ajuta să construiești o relație mai personală cu clienții, cu potențialii clienți și chiar cu angajații. Nu te teme să fii un pic transparent și, cu atât mai puțin, să fii uman. Pentru că, până la urmă, indiferent că LinkedIn este o rețea de socializare folosită în special pentru business, rămâne o rețea de socializare, folosită de oameni care vor să vadă și partea mai umană a unei companii sau a unui manager de top.

Postează frecvent.

Muller spune că proprietarii de business-uri ar trebui să încerce să posteze update-uri cât pot de des. ”Google iubește lucrurile care sunt updatate frecvent”, spune acesta, ”așa că postările dese pot ajuta pagina companiei de a primi un rank mai bun la căutare”. Pe de altă parte, trebuie să fii atent să nu îi agasezi pe cei care te urmăresc, așa că încearcă să nu ai mai mult de 3-4 postări pe zi.

Caută oameni care să te introducă în diferite cercuri.

Folosește LinkedIn ca o resursă de a identifica cele mai bune conexiuni de business, prin căutarea printre contactele pe care cei care te urmăresc – angajați, parteneri, clienți – le au. Odată ce ai găsit potențiali clienți, Muller spune că ar trebui să le ceri politicos oamenilor care îi au pe aceștia în lista de prieteni sau followers să te introducă în cercul lor. Sau, poți, de asemenea, să îi contactezi direct. ”Dar fă acest lucru într-un mod respectuos și nu ca și cum ți s-ar cuveni ca cineva să facă ceva pentru tine.”

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0