Videoclipurile Live ajung și pe LinkedIn

Această rețea socială destinată profesioniștilor va permite transmisiuni Live companiilor și persoanelor fizice începând cu săptămâna aceasta. Transmisiunile vor include evenimente de tip conferință, lansări de produse și sesiuni Q&A pentru influencerii de pe platformă. Alte tipuri de conținut livrat în timp real vor fi prezentările de profituri ale companiilor, evenimente de absolvire și de premiere.

Videoclipurile Live au fost cea mai cerută funcționalitate din partea utilizatorilor LinkedIn. Cei care vor privi vor putea aprecia (cu  „Like”) clipurile în timpul transmisiunii și vor exista și elemente care vor permite utilizatorilor să lase comentarii cu întrebări sau idei, așa cum o pot face și pe alte platforme care permit video live.

Opțiunea se lansează în SUA în variantă beta, pe bază de invitație, pentru ca LinkedIn să poată face ultimele retușuri înainte să permită accesul global.

Cei care doresc, totuși, să testeze această funcționalitate o vor putea face completând un formular pe care LinkedIn îl va face public în curând.

Compania deținută de Microsoft își propune să realizeze producții video live de calitate, nu lucruri făcute pe genunchi care să nu mențină atenția utilizatorilor. Cu acest scop în minte, s-a aliat cu unele servicii de streaming care vor ajuta creatorii să producă ceva demn de urmărit sau cel puțin ceva decent.

Spre deosebire de alții, LinkedIn a adoptat cu greu videoclipurile, cu primele eforturi serioase făcute în 2017. În octombrie 2018 au început să lucreze cu Vimeo, care a însemnat prima integrare a LinkedIn cu o platformă video. Nu numai că utilizatorii Vimeo pot distribui cu ușurință clipurile pe LinkedIn, însă pot găsi și analize pentru aceste clipuri în LinkedIn.

„Clipurile video au devenit un motor important pentru engagementul utilizatorilor LinkedIn” spune Peter Roybal, product managerul companiei. Acesta adaugă faptul că „integrarea Vimeo este un bonus pentru toți cei care caută mai multă expunere și care înțeleg impactul conținutului lor în rândul audienței de profesioniști de pe LinkedIn.”

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl