Noutăți LinkedIn – audiențe asemănătoare, integrare cu Bing și șabloane B2B

Noutăți LinkedIn pentru cei care se promovează prin intermediul acestei rețele: o funcție de țintire pentru audiențe asemănătoare, țintire pe baza datelor furnizate de Bing și șabloane de audiențe B2B. Aceste funcții au fost testate pe parcursul ultimelor luni și vor fi disponibile în următoarele 2 săptămâni.

Noutăți LinkedIn 1 – audiențe asemănătoare

Noile audiențe vor permite advertiserilor să țintească membri LinkedIn care au aceleași caracteristici pe care le are candidatul ideal pentru respectiva companie, luând în considerare clienții existenți, vizitatorii site-ului și conturile țintă.

LinkedIn spune că noile audiențe asemănătoare vor ajuta la o mai mare rată de conversie a audienței și îmbunătățire a reach-ului campaniilor de 5-10 ori. Matt Campbell, specialist marketing SAS Institute, spune: „Folosim țintirea pe baza intereselor în campaniile de awareness și suntem foarte satisfăcuți cu rezultatele avute până acum”.

Aceste audiențe funcționează și în cazul strategiilor bazate pe profile, făcând posibilă țintirea companiilor care se potrivesc cu „clientul ideal” al advertiserului.

Noutăți LinkedIn 2 – Țintirea intereselor folosind date din Bing search

După ce au lansat în ianuarie țintirea pe baza intereselor, LinkedIn extinde capabilitatea integrând informații din motorul de căutare Bing. Advertiserii vor putea fi ținti membri nu doar pe baza intereselor profesionale, dar și pe baza subiectelor profesionale față de care și-au arătat interesul în Bing. Microsoft spune că aceste noi funcții vor respecta intimitatea membrilor.

Noutăți LinkedIn 3 – Șabloane de audiențe B2B

Pentru a economisi timpul advertiserilor, LinkedIn au la dispoziție 20 de șabloane de audiențe: acestea conțin profile cu caracteristici cum ar fi aptitudini, profesii avute și grupuri. Șabloanele pot fi activate cu un singur click, scurtând timpul de setare a campaniei.

Concluzie

Cu mai mult de 600 de milioane de membri, platforma LinkedIn oferă multe oportunități pentru cei care vor să ajungă la audiențe de business. Compania s-a concentrat în ultima perioadă pe reconstrucția Managerului de Campanii pentru a include un mod de lucru bazat pe obiective și care să vină în întâmpinarea marketerilor cu volume mari de campanii. Aceste noutăți reconfirmă angajamentul LinkedIn față de nevoile tot mai mari ale advertiserilor.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl