Ce branduri pe LinkedIn să urmărești pentru inspirație

Unele companii au început să stăpânească bine promovarea pe anumite rețele sociale și uitându-ne la ele ne putem face o idee mai clară despre cum ar trebui să arate niște branduri pe LinkedIn, de exemplu. Prima întrebare este: pe cine ar trebui să urmărim?

Ce branduri pe LinkedIn ar trebui să urmărești

Dacă clipurile video sunt deja intens folosite pe Facebook și Instagram, pe LinkedIn adopția a fost un pic mai grea. Pagina lui Neil Patel este inovativă nu doar pentru că folosește conținut video, dar și pentru că ceea ce postează el invită la interacțiune. Vezi exemplul de mai jos cu o reclamă făcută de el!

LinkedIn este o rețea care promovează talentul, iar Lemonade se referă astfel la actualii și viitorii angajați. Această companie care se ocupă de asigurări pentru locuințe folosește acest aspect al LinkedIn în avantajul său. Iată un exemplu:

Aici Lemonade folosește o tactică ce amintește de „Humans of New York” și un text care induce FOMO, care te face să vrei să afli mai multe acest om și despre compania la care lucrează. Citatul inclus face cititorul să se simtă integrat în cultura organizației și, totodată, face postarea autentică.

Viacom este o companie de entertainment care se axează pe branduri atât în media, cât și live. Aceștia au pe pagină o secțiune numită „Life” foarte bine pusă la punct. În cadrul acesteia se arată exact „cine” este Viacom și ce face, folosind o estetică precisă și atrăgătoare. Poți vedea pagina aici.

Printre aceste branduri pe LinkedIn care combină inovațiile platformei se numără și Amazon. În primul rând, acestora le place să scoată în evidență talentul. Oare ar putea ca această tactică să fie un răspuns la influencerii de pe Instagram?

Pentru companii atât de mari precum Amazon șansa de a putea cunoaște o parte dintre angajați prin intermediul acestor postări oferă o autenticitate similară cu cea dată de influencerii de pe Instagram brandurilor mai mici.

Fiind o companie care se bazează în primul rând pe generarea de engagement, iată ce face Marketo pe LinkedIn. Aceștia au postări foarte interesante și atrăgătoare, care nu se adresează doar publicului lor țintă, ci și celor interesați de dezvoltare profesională.

LinkedIn înregistrează în prezent niveluri record de interacțiune și are peste 630 de milioane de membri, așa că merită studiate felurile în care poate fi folosită platforma. Optimizarea paginii de companie este un prim pas cheie, dar trebuie să rămâi activ și să interacționezi cu audiența pentru a putea rămâne relevant.

Sperăm că ți-au plăcut aceste branduri pe LinkedIn și promovarea lor inedită și ne bucurăm dacă ți-au servit într-adevăr ca sursă de inspirație!

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl