Cum să ai o pagină de Facebook eficientă (3 & 4)

Publicația online americană Inc.com a vorbit cu specialiști de la Facebook şi cu câţiva dintre experţii de top în social media şi a identificat o listă de 4 paşi necesari pentru a crea o pagină de Facebook eficientă. În articolul de ieri am văzut cât de important este să cunoști regulile de funcționare ale Facebook, dar și să ai obiective precise. Ultimii pași esențiali în crearea unei pagini de Facebook eficiente sunt conectarea cu fanii și urmărirea și măsurarea rezultatelor.

3. Conectează-te cu fanii

”Unul dintre lucrurile foarte importante pentru o pagină, ca și pentru un anunț de reclamă Facebook, estă să fii deschis și autentic”, spune Grady Burnett, director de vânzări şi operaţiun la Facebook. ”Trebuie să fii sigur că ceea ce distribui pe pagină sau în anunțul tău promoțional transmite cultura companiei.” Aici trebuie să îți concentrezi atenția. Paginile de business Facebook de succes sunt numite așa, pentru că ele fac o treabă excelentă în a se conecta cu comunitatea lor. Brandurile din spatele acestor pagini ascultă mai mult decât vorbesc. Și dacă asculți atent, fanii tăi îți vor spune exact ce e bine și ce nu e bine la produsele/serviciile tale. Dar ca să începi o conversație deschisă, clienții tăi au nevoie să simtă că tu ești sincer devotat în ascultarea feedback-ului lor și că vei folosi feedbackul pentru a îmbunătăți produsele/serviciile pentru ei. ”Companii precum Threadless sunt cele care se conectează cu comunitatea și care ajustează stocul de marfă și ce fel de tricouri creează în funcție de ce are de spus comunitatea”, adaugă Burnett.
Vei observa că este mult mai eficient să lași o persoană sau un grup mic de persoane să îți administreze pagina. Prezentând o voce clară, consistentă pentru compania ta îi asigură pe fani că ei interacționează cu o persoană adevărată, care chiar lucrează în companie, nu cu un noian de update-uri auto-promoționale. ”Interacționați frecvent și faceți ca acea interacțiune să fie valoroasă pentru consumatori”, spune Howard Greenstein, sociam media strategist și președinte la Harbooke Group. ”Oferiți-le un motiv să se întoarcă pe pagină, nu doar un motv să dea Like paginii. Asta te va ajuta să transformi oamenii în fani, iar fanii în clienți. Dacă sunt deja clienți, transformă-i în evangheliști pentru tine, adică acei oameni care vor ieși pe stradă și vor vinde în numele meu”, mai spune acesta.

4. Urmărește și măsoară

Facebook pune la dispoziție o mulțime de grafice, care te ajută să știi mai multe despre audiența ta. Nu vei ști niciodată cât de eficientă este strategia ta, fără să ai o modalitate prin care să măsori rezultatele. Dar nu trebuie să dezvolți tu un sistem complex pentru asta, există companii care te pot ajuta să faci acest lucru. Însă un simplu mod de a determina ce merge și ce nu, este să te uiți la ce postări, update-uri și comentarii generează cea mai mare interacțiune printre fanii tăi.
Asigură-te că urmărești ceea ce postezi, ceea ce distribui pe pagina ta și că urmărești, de asemenea, și cum răspund fanii la ce postezi, pentru a putea face reglaje de finețe în timp real. ”Cheia este să înțelegi ce fel de ton, dar și ce fel de ADN îți trebuie pentru a avea succes într-un mediu deschis”, spune Gary Vaynerchuk, expert în social media și autor al ”The Thank You Economy”. ”Fie că vorbim de o pagină de Facebook, de cont de Twitter sau de altceva social, miezul problemei este că va exista o comunitate în jurul business-ului tău pe web, punct – întotdeauna.”

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0