Cum să ai o pagină de Facebook eficientă: Dezvoltă o strategie (2)

[dropcap]P[/dropcap]ublicația online americană Inc.com a vorbit cu specialiști de la Facebook şi cu câţiva dintre experţii de top în social media şi a identificat o listă de 4 paşi necesari pentru a crea o pagină de Facebook eficientă. În articolul de ieri am văzut cât de important este să cunoști regulile de funcționare ale Facebook, dar și să ai obiective precise. Acum, e timpul să vedem de ce este important și cum putem să dezvoltăm o strategie. Pasul numărul 2 în crearea unei pagini eficiente de Facebook este:

2. Dezvoltă o strategie. 

„Toată lumea are nevoie de o strategie”, spune Gary Vaynerchuk, expert în social media și autor al ”The Thank You Economy” (Economia Mulțumesc – trad. rom.). ”Majoritatea oamenilor nu vor decât să țină pasul cu alții. Dacă unul dintre competitorii tăi are 5.000 de fani, atunci tu trebuie să ai 5.001. Eu compar acest lucru cu diferența dintre un om de vânzări și un marketer: oamenii de vânzări se uită mereu la ce se întâmplă azi, nu pe termen lung”, mai spune acesta.
Așa că este foarte important să dezvolți o strategie care să te ajute să rămâi concentrat pe obiectivul tău. Sunt mai multe strategii din care să alegi. Mari Smith, relationship marketing expert şi co-autor al „Facebook Marketing: An Hour A Day” propune câteva strategii.

Strategia Design – ”Designul tău trebuie să reflecte obiectivele tale principale”, spune Smith. ”Să spunem că unul dintre obiectivele principale este să atragi trafic pe blogul tău – cu siguranță vei dori să găsești modalități prin care să evidențiezi blogul tău în designul paginii tale de Facebook.” Vaynerchuk sugerează că un ”welcome tab” inteligent și customizat sau crearea unei ”landing page” vor atrage mai mulți oameni pe pagină decât o poate face layout-ul tradițional. Profită de funcțiile pe care Facebook ți le pune la dispoziție.

Strategia Promoțională. ”Reține că e mai bine să ai o audiență mai mică, dar mai bine targetată, calificată și conectată decât o audiență mare care nu îți oferă niciun fel de atenție”, spune Smith. Încurajează-ți clienții să dea Like pe pagina de Facebook a firmei și răsplătește-i cu ceva, dacă o fac – de exemplu, cu un mic discount. Poți face asta în magazinul tău sau prin intermediul site-ului sau blogului companiei.

Strategia Conținut. ”Postează update-uri interesante într-un mod regulat, fii activ și pune-ți fanii la curent cu ultimele informații”, acestea sunt trei sugestii pe care Grady Burnett, director de vânzări şi operaţiun la Facebook, spune că ar trebui să le iei în considerare când vine vorba de conținut. Multe pagini de companie au ”pereți” plini de update-uri, unul după altul. Vei observa însă că aceste pagini au foarte puține like-uri sau comentarii de la fani. De ce? Pentru că, în loc să vorbească CU clienții, ei doar LE vorbesc acestora: citește asta, uită-te la asta etc. Unele dintre aceste postări sunt ok, dar ar trebui să te focusezi pe conectarea cu audiența ta. ”Peretele paginii tale trebuie să fie un mix între conținutul tău și conținutul altor oameni”, spune Smith. ”Este în regulă să distribui articole de pe alte bloguri din industrie, să distribui diferite link-uri sau alte surse de informare. În acest mod, vei fi văzut ca un business căruia îi pasă suficient, încât să împărtășească o idee foarte documentată, din mai multe surse și nu doar opinia personală”.
Conectează-te cu fanii și Urmărește și Măsoară sunt pașii 3 și 4 necesari în crearea unei pagini de Facebook eficiente. Mai multe detalii, în articolul de mâine.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0